​Пленарне засідання Верховної Ради України 20 березня 2019 року

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив ранкове засідання. Він нагадав, що сьогодні день народження українського військового, політичного і державного діяча - Гетьмана Війська Запорозького, голови козацької держави на Лівобережній і всій Наддніпрянській Україні Івана Мазепи.


«Багато поколінь українців називали мазепинцями і для нас сьогодні честь відзначати його день народження», - сказав Голова Парламенту.

А.Парубій зазначив, що сьогодні Парламент продовжить розгляд проекту Закону про забезпечення функціонування української мови як державної (№ 5670-д), розгляд якого у другому читанні було розпочато 28 лютого.

Голова Верховної Ради повідомив: «Згідно з аналізом вчорашнього дня, я можу зробити висновок, що деякими народними депутатами свідомо затягується розгляд даного закону».

Він також поінформував про домовленість із головою Комітету з питань культури і духовності Миколою Княжицьким, що, з метою економії часу, він буде обмежувати свої виступи.

А.Парубій закликав народних депутатів не затягувати штучно розгляд закону про державну мову. «Закон про українську мову як державну має бути прийнятий! Це наш обов’язок! Це історичний обов’язок цього скликання українського Парламенту. І нам ніхто не перешкодить – ні кремль, ні його представники в Україні чи в українському Парламенті!» - наголосив Голова Верховної Ради.

Головуючий надав слово народним депутатам, які виступили з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями.

Після виступів народних депутатів, у відповідь на вимогу фракції політичної партії «Опозиційний блок» і групи «Партія «Відродження» оголосити перерву, а також враховуючи перерву, оголошену наприкінці вечірнього засідання у вівторок, А.Парубій надав шість хвилин для виступу із заявою народному депутату Олександру Долженкову.

Перед оголошенням про продовження розгляду проекту Закону про забезпечення функціонування української мови як державної (№ 5670-д), головуючий надав слово для виступу Заступнику Голови Верховної Ради Оксані Сироїд. Також перед народними депутатами виступила Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

Головуючий запросив на трибуну голову Комітету з питань культури і духовності Миколу Княжицького.

Голова Комітету виступив із закликом не затягувати розгляд законопроекту про забезпечення функціонування української мови як державної і висловив впевненість, що, незважаючи на всі перешкоди, даний Закон буде прийнято.

Голова Верховної Ради нагадав, що народні депутати продовжують розгляд правок до законопроекту із розгляду 657 правки.

Народні депутати розглядають правки до п’ятого розділу законопроекту про забезпечення функціонування української мови як державної: ЗАСТОСУВАННЯ ДЕРЖАВНОЇ МОВИ В ПУБЛІЧНИХ СФЕРАХ (правки 424–994).

Головуюча на пленарному засіданні І.Геращенко зазначила, що Верховна Рада зупинилася на розгляді 709-ї правки і оголосила перерву на 30 хвилин.

Народні депутати розглядають правки до законопроекту про забезпечення функціонування української мови як державної.

А.Парубій продовжив ранкове засідання на 15 хвилин.

Головуючий оголосив, що завтра, 21 березня, засідання Верховної Ради розпочнеться з розгляду 825 правки до проекту Закону про забезпечення функціонування української мови як державної і закрив ранкове пленарне засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.