​Пленарні засідання Верховної Ради України 12 вересня 2019 року

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив ранкове засідання Верховної Ради. Для участі у ранковому засіданні Верховної Ради зареєструвались 388 народних депутатів. Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відкрив ранкове засідання Верховної Ради.


Народні депутати обговорили випадки «кнопкодавства», зафіксовані у Верховній Раді напередодні. Народні депутати, помічені у даних порушеннях, виступили з вибаченнями.

Верховна Рада включила до порядку денного наступні законопроекти: проект Закону «Про внесення змін до статті 116 Регламенту Верховної Ради України щодо вимог до пропозицій і поправок до законопроекту, що готується до другого читання» (№1039), (№1039-1), (№1039-2); проект Закону «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо запровадження електронного документообігу, пов'язаного із законодавчим процесом» (№1044), (№1044-1); проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо втрати права народних депутатів України на фінансове забезпечення у разі пропуску без поважних причин пленарних засідань Верховної Ради України або засідань комітетів Верховної Ради України» (№1035), (№1035-1) і (№1035-2).

Народні депутати перейшли до розгляду у першому читанні проекту Закону «Про внесення змін до Закону України «Про оборону України» щодо організації оборони держави» (№1011) і альтернативного (№1011-1).

Законопроект доповів Представник Президента України у Верховній Раді Руслан Стефанчук. За його словами, проектом Закону передбачено законодавче врегулювання видання Плану оборони України та надання права Президенту України затверджувати його структуру.

Альтернативний законопроект представив і народний депутат України Сергій Рахманін.

Із співдоповіддю виступив член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславский. За його словами, Комітет ухвалив рішення рекомендувати прийняти законопроект №1011 за основу і в цілому.

Верховна Рада хвилиною мовчання вшанувала українських воїнів, які загинули на сході України.

Проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про оборону України» щодо організації оборони держави» (№1011) народні депутати 316 голосами прийняли в першому читанні за основу. Строки підготовки законопроекту до другого читання скорочено на половину.

За скороченою процедурою розглядається проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відтермінування застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України» (№1030).

Доповідаючи законопроект, Представник Президента України у Конституційному Суді України Федір Веніславський повідомив, що законопроект направлений на створення передумов для комплексного врегулювання проблеми митного оформлення в Україні автомобілів з іноземною реєстрацією. Для досягнення цієї мети законопроектом пропонується відтермінувати на 90 днів введення в дію Закону, яким передбачено запровадження або посилення адміністративної відповідальності.

Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев повідомив, що Комітет вирішив рекомендувати Верховній Раді проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відтермінування застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України прийняти за основу та в цілому з урахуванням пропозицій членів Комітету.

Законопроект у першому читанні підтримали 276 народних депутатів.

Проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відтермінування застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України» у цілому з техніко-юридичними правками підтримали 284 парламентарії.

Головуючий оголосив до розгляду проект Закону «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо джерел формування державного дорожнього фонду» (№1063). Законопроект розглядається за скороченою процедурою.

Представив законопроект народний депутат Олександр Кубраков. Даний законопроект забезпечить надходження додаткових коштів до Державного дорожнього фонду, зокрема за рахунок адміністративних санкцій.

Голова підкомітету Комітету з питань бюджету Юрій Кузбит повідомив, що Комітет рекомендував ухвалили законопроект за основу і в цілому з пропозиціями Комітету.

Проект Закону «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо джерел формування державного дорожнього фонду» у першому читанні підтримали 329 народних депутатів. В цілому із пропозиціями Комітету законопроект підтримали 337 народних депутатів.

Розглядається проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про державну підтримку кінематографії в Україні» щодо державної субсидії для повернення частини кваліфікованих витрат, здійснених іноземним суб'єктом кінематографії при виробництві (створенні) фільму в Україні» (№1058) і альтернативного (№1058-1).

Доповів законопроект голова Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко. Прийняття законопроекту обумовлено необхідністю удосконалення механізмів державної підтримки розвитку кінематографії в Україні. Пропоновані у проекті зміни мають сприяти залученню інвестицій та розвитку інфраструктури кіновиробництва в Україні.

Альтернативний законопроект представив народний депутат Микола Княжицький. Він залишає право на відшкодування українським кінематографістам.

Комітет Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики прийняв рішення врахувати зауваження Головного науково-експертного управління і рекомендувати Верховній Раді України проект Закону №1058 прийняти за основу та в цілому, виклавши у погодженій на засіданні Комітету редакції окремі положення законопроекту.

Проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про державну підтримку кінематографії в Україні» щодо державної субсидії для повернення частини кваліфікованих витрат, здійснених іноземним суб'єктом кінематографії при виробництві (створенні) фільму в Україні» (№1058) у першому читанні за основу підтримали 285 народних депутатів. Строки підготовки до другого читання скорочені на половину.

За скороченою процедурою розглядається проект Закону «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо державної підтримки кінематографії» (№1074).

Доповів законопроект народний депутат Олександр Ткаченко. Проект закону спрямований на створення сприятливих умов для виробництва фільмів, телевізійних серіалів, телевізійних фільмів та іншої кінопродукції, а також розвитку галузі кінематографії в Україні.

Голова підкомітету Комітету з питань бюджету Юрій Кузбит у співдоповіді повідомив, що Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді проект закону «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо державної підтримки кінематографії» прийняти за основу та в цілому як закон із врахуванням ряду пропозицій та уточнень.

Проект Закону підтримали у першому читанні 327 парламентаріїв. Проект Закону «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо державної підтримки кінематографії» (№1074) в цілому як Закон ухвалений 325-ма народними депутатами.

Д.Разумков оголосив до розгляду проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про джерела фінансування дорожнього господарства України» (щодо запровадження середньострокового планування розвитку і утримання автомобільних доріг загального користування)» (№1041). Законопроект розглядається за скороченою процедурою.

Доповідає народний депутат України Олександр Кубраков. Метою законопроекту є забезпечення виконання середньо та довгострокових зобов’язань за договорами на будівництво, реконструкцію, капітальний та середній поточний ремонт автомобільних доріг загального користування державного та місцевого значення.

Перший заступник Голови Комітету з питань транспорту та інфраструктури Юлія Клименко повідомила, що Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект за основу та в цілому.

Верховна Рада 337 голосами підтримала у першому читанні за основу проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про джерела фінансування дорожнього господарства України» (щодо запровадження середньострокового планування розвитку і утримання автомобільних доріг загального користування)». Строки підготовки до другого читання скорочені на половину.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков оголосив перерву в засіданні на 30 хвилин.

Оголошено до розгляду проект Закону «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо деяких питань функціонування авторизованих економічних операторів» (№1048) і (№1048-1).

Доповідає законопроект голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев. За його словами, прийняття забезпечить надання спрощень митних формальностей для підприємств з високим ступенем довіри, закладення передумов для майбутнього визнання статусу авторизованих економічних операторів, що надається митними органами України, уповноваженими органами країн ЄС, та участь українських АЕО у формуванні так званих безпечних ланцюгів постачання товарів відповідно до вимог Рамкових стандартів ВМО, а також підвищення конкурентоспроможності українських підприємств на зовнішньому та внутрішньому ринку.

Комітет вирішив рекомендувати Верховній Раді проект Закону прийняти за основу та в цілому з пропозиціями Комітету та техніко-юридичними правками.

Доповідач відповів на запитання народних депутатів.

Альтернативний законопроект представила народний депутат Ніна Южаніна. За її словами, даним законопроектом, зокрема, пропонується усунути відмінності від Митного кодексу Європейського Союзу.

Народний депутат відповіла на запитання щодо законопроекту.

В рамках обговорення пропонованих проектів законів виступили представники фракцій народних депутатів.

Законопроект «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо деяких питань функціонування авторизованих економічних операторів» (№1048) у першому читанні підтримали 332 народних депутати.

Розглядається проект Закону «Про режим спільного транзиту та запровадження національної електронної транзитної системи» (№1082). Законопроект розглядається за скороченою процедурою.

Представляє законопроект голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев. За його словами, законопроектом передбачається прийняття окремого Закону України «Про режим спільного транзиту та запровадження національної електронної транзитної системи» та запровадження транзитних процедур, аналогічні тим, що передбачені Конвенцією про процедуру спільного транзиту.

Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу та у цілому з врахуванням пропозиції Комітету та техніко-юридичними правками.

Проект Закону «Про режим спільного транзиту та запровадження національної електронної транзитної системи» у першому читанні підтримали 333 парламентарії. За законопроект в цілому проголосували 333 народних депутати.

Верховна Рада продовжила свою роботу до завершення розгляду питань порядку денного.

Запропоновано до розгляду проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення функцій із державного регулювання ринків фінансових послуг» (№1069), (№1069-1) і (№1069-2).

Народний депутат В’ячеслав Медяник представив основний законопроект. Даний законопроект маєна меті докорінну зміну системи регулювання та нагляду ринків фінансових послуг і цінних паперів та їх консолідацію. Замість трьох регуляторів ринків фінансових послуг пропонується залишити два, а саме: Національний банк України і Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку.

Альтернативний проект №1069-1 представив народний депутат Костянтин Бондарєв.

Заступник голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Олександр Дубінський представляючи законопроект №1069-2 сказав, що даний законопроект являє собою вдосконалений варіант основного проекту Закону № 1069, який було доопрацьовано з урахуванням позицій державних органів, представників бізнес-середовища та громадських організації, експертів тощо.

Даним проектом Закону запропонована ліквідація Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, а також пропонується розподіл її повноважень державного регулювання діяльності у небанківському фінансовому секторі між Національним банком України та Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку.

Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти проект Закону України № 1069-2 у першому читанні та в цілому як Закон.

В обговоренні законопроектів виступили представники фракцій і окремі народні депутати.

Народні депутати 301 голосом підтримали в першому читанні проект закону №1069-2. В цілому з необхідними техніко-юридичними правками законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення функцій із державного регулювання ринків фінансових послуг» (№1069-2) підтримали 296 народних депутатів.

Головуючий закрив ранкове засідання.

Для участі у вечірньому засіданні Верховної Ради зареєструвались 323 народних депутати.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив вечірнє засідання і запропонував перейти до розгляду проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління безпекою автомобільних доріг» (№1061) за скороченою процедурою.

Доповідаючи законопроект народний депутат Олександр Кубраков поінформував, що пропонується запровадити аудит безпеки автомобільних доріг як ефективного засобу попередження дорожньо-транспортних пригод.

Перший заступник голови Комітету з питань транспорту та інфраструктури Юлія Клименко повідомила, що Комітет рекомендує ухвалити законопроект у першому читанні.

Проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління безпекою автомобільних доріг» 248 народних депутатів ухвалили за основу.

Головуючий надав слово для виступу представникові двох фракцій, члену депутатської фракції політичної партії «Європейська солідарність» народному депутатові Миколі Княжицькому, який поінформував про рішення Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України щодо народного депутата Ірини Геращенко.

Народні депутати розпочали розгляд проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту права власності» (№1056) і альтернативного (№1056-1). Законопроект обговорюється за скороченою процедурою.

Представили законопроекти народний депутат Олена Шуляк і народний депутат Микола Стефанчук.

Із співдоповіддю виступив член Комітету з питань правової політики Ігор Фріс, який поінформував, що Комітет пропонує Верховній Раді підтримати за основу та в цілому проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту права власності» (№1056-1).

Проекту Закону №1056-1 у першому читанні підтримали 327 народних депутатів. Строки підготовки до другого читання скорочені на половину.

Розглядається проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про правонаступництво України» щодо скасування дії актів СРСР та УРСР на території України» (№1075). Законопроект обговорюється за скороченою процедурою.

Народний депутат Роксолана Підласа, представляючи законопроект повідомила, що законопроект пропонує остаточно поставити крапку в радянській системі. Повний перелік законодавчих актів, що залишились від СРСР та УРСР не відомий і не відомо, що саме і як вони регулюють.

Член Комітету з питань правової політики Олександр Мережко поінформував, що Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти даний законопроект за основу і в цілому з правками, запропонованими Комітетом.

Проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про правонаступництво України» щодо скасування дії актів СРСР та УРСР на території України» (№1075) відхилений – за нього проголосували 214 народних депутатів.

Головуючий на засіданні Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук оголосив до розгляду проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування» (№1008) і (№1008-1). Згідно з рішенням Верховної Ради, законопроект розглядається за скороченою процедурою.

Доповідаючи законопроект Представник Президента України у Конституційному Суді України Федір Веніславський зазначив, що його метою і завданням є комплексне врегулювання питань організації діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів України і Вищої ради правосуддя.

Альтернативний законопроект представив народний депутат України Іван Крулько.

Заступник голови Комітету з питань правової політики Валерій Божик повідомив, що Комітет вирішив рекомендувати Верховній Раді проект Закону №1008 прийняти за основу та в цілому, у зв’язку з цим законопроект №1008-1 відхилити.

Проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування» (№1008) прийнятий в першому читанні за основу 238 голосами народних депутатів.

Розглядається проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підстав передачі справи на розгляд Великої Палати Верховного Суду та щодо строків повернення адміністративних справ» (№1026). Законопроект розглядається за скороченою процедурою.

Доповів проект Закону представив Представник Президента України у Конституційному Суді України Федір Веніславський. За його словами, мета законопроекту - недопущення затягування розгляду справ. Крім того, він має уніфікувати процесуальні кодекси та розв’язати проблеми накопичення великої кількості справ у судах апеляційної та касаційної інстанцій.

Співдоповідає заступник голови Комітету з питань правової політики Андрій Костін. Комітет рекомендував Верховній Раді проект Закону прийняти за основу і в цілому.

Проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підстав передачі справи на розгляд Великої Палати Верховного Суду та щодо строків повернення адміністративних справ» ухвалили за основу. Таке рішення підтримали 262 народних депутати.

Головуючий оголосив до розгляду проект Закону «Про внесення змін до статті 116 Регламенту Верховної Ради України щодо вимог до пропозицій і поправок до законопроекту, що готується до другого читання» (№1039), (№1039-1), (№1039-2). Законопроект розглядається за скороченою процедурою.

Доповіли законопроекти: народний депутат Павло Фролов, народний депутат Вадим Івченко, народний депутат Людмила Марченко.

Із співдоповіддю виступив голова Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Сергій Кальченко, який зазначив, що метою прийняття пропонованих законопроектів та завданням, як зазначено в пояснювальній записці, «є вдосконалення законодавчої процедури». Автори пропонують здійснити це шляхом внесення зміни до частини першої статті 116 Регламенту Верховної Ради України.

Він також зазначив, що, оскільки у законопроекті №1039-2 враховані пропозиції Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України, Комітет рекомендує прийняти його за основу і в цілому.

Проект Закону «Про внесення змін до статті 116 Регламенту Верховної Ради України щодо вимог до пропозицій і поправок до законопроекту, що готується до другого читання» (№1039-2) у першому читанні підтримали 240 парламентаріїв. Строки підготовки до другого читання скорочено на половину.

До розгляду пропонується проект Закону «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо запровадження електронного документообігу, пов'язаного із законодавчим процесом» (№1044) і (№1044-1). Прийнято рішення про розгляд за скороченою процедурою.

Законопроект представив народний депутат Павло Фролов. Він зазначив, що запровадження електронного документообігу зекономить кошти, що витрачаються Верховною Радою на папір, а також сприятиме оптимізації її роботи.

Альтернативний законопроект доповіла народний депутат Людмила Марченко.

Голова Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Сергій Кальченко повідомив, що Комітет рекомендує підтримати законопроект №1044-1 за основу та в цілому.

Верховна Рада 270 голосами підтримала за основу проект Закону «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо запровадження електронного документообігу, пов'язаного із законодавчим процесом» (№1044-1). Строки підготовки до другого читання скорочено на половину.

Розглядається проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо втрати права народних депутатів України на фінансове забезпечення у разі пропуску без поважних причин пленарних засідань Верховної Ради України або засідань комітетів Верховної Ради України» (№1035), (№1035-1), (№1035-2).

Основний законопроект представив народний депутат Павло Фролов. Він повідомив, що даним законопроектом вводяться фінансові санкції для депутатів, які не добросовісно відвідують засідання Верховної Ради.

Щодо альтернативного проекту Закону (№1035-1) виступила народний депутат України Альона Шкрум.

Законопроект (№1035-2) представила народний депутат Людмила Марченко.

Голова Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Сергій Кальченко, виступаючи із співдоповіддю повідомив, що Комітет рекомендував Верховній Раді підтримати за основу і в цілому проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» та до Регламенту Верховної Ради України щодо припинення відшкодування народному депутату України витрат, пов'язаних з виконанням депутатських повноважень, у разі пропуску без поважних причин пленарних засідань Верховної Ради України або засідань комітетів Верховної Ради України» (№1035-2).

У першому читанні за основу проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» та до Регламенту Верховної Ради України щодо припинення відшкодування народному депутату України витрат, пов'язаних з виконанням депутатських повноважень, у разі пропуску без поважних причин пленарних засідань Верховної Ради України або засідань комітетів Верховної Ради України» (№1035-2) підтримали 288 народних депутатів. До другого читання законопроект буде готуватися у терміни, скорочені на половину.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков закрив вечірнє засідання.

Наступне засідання Верховної Ради розпочнеться завтра о 10.00.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.