​Пленарні засідання Верховної Ради України 29 жовтня 2019 року

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив ранкове засідання. Головуючий надав слово представникам депутатських фракцій і груп, які виступають з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями. Із заявою від двох фракцій виступила народний депутат Яна Зінкевич.


Після закінчення виступів народні депутати перейшли до розгляду питань порядку денного.

Парламентарії розглянули проект Постанови про внесення змін до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання №2101-10.

Проектом пропонується включити до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання, затвердженого Постановою Верховної Ради України від 10 вересня 2019 року № 36-IX, додаткові питання згідно з переліком, що додається та погодитися з пропозиціями комітетів Верховної Ради України стосовно законопроектів, які не рекомендовані для включення до порядку денного другої сесії, та зняти з розгляду як такі, що втратили актуальність та не підтримуються з інших підстав, згідно з додатком 1.

240 голосами «за» проект Постанови було прийнято в цілому.

Парламентарії підтримали пропозицію про скорочення наполовину строків внесення альтернативних законопроектів до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти №2299.

Народні депутати розглянули у першому читанні два проекти законів про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання статусу та соціальних гарантій окремим особам із числа учасників антитерористичної операції №№2045 і 2045-1.

Законопроекти доповіли народні депутати Ірина Фріз та Микола Тищенко.

Голова Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова доповіла рішення Комітету, який рекомендує прийняти за основу альтернативний законопроект №2045-1.

321 голосом «за» народні депутати підтримали рішення профільного комітету.

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення доступу захисника до особи, яка має право на захист №2063 доповів народний депутат Сергій Власенко.

Голова підкомітету Комітету з питань правової політики Ігор Фріс доповів рішення Комітету рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

Народні депутати розглянули законопроект за скороченою процедурою і 332 голосами прийняли документ за основу.

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення особистого голосування народними депутатами України №2148 доповів народний депутат Руслан Стефанчук.

Голова Комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський доповів рішення Комітету, який рекомендує прийняти законопроект за основу.

287 голосами «за» законопроект прийнято за основу.

Проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо кримінальної відповідальності народних депутатів України за неособисте голосування) №1127 доповів народний депутат України Нестор Шуфрич.

За пропозицією профільного комітету за результатами голосування було відхилено.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук оголосив про створення у Верховній Раді міжфракційних об’єднань: «Правозахисна та антикорупційна коаліція», «За розвиток реформи місцевого самоврядування та децентралізацію влади», «Київщина», «Free Марків!».

У пленарному засіданні оголошено перерву на 30 хвилин.

Після закінчення перерви народні депутати приступили до розгляду двох законопроектів про внесення змін до Закону України «Про прокуратуру» щодо кваліфікаційних вимог до кандидатів на посаду Генерального прокурора за №№1144 і 1144-1.

Законопроекти доповіли народні депутати Дмитро Шпенов і Альона Шкрум.

Голова підкомітету Комітету з питань правоохоронної діяльності Владлен Неклюдов доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді відхилити обидва законопроекти, оскільки 19 вересня 2019 року Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури» № 113-IX, яким внесено зміни до пункту 1 частини 3 статті 40 Закону України «Про прокуратуру», де вже передбачено, що на посаду Генерального прокурора може бути призначеним громадянин України, який «має вищу юридичну освіту та стаж роботи в галузі права не менше десяти років».

За результатами голосування обидва законопроекти відхилено.

Із заявою від двох фракцій щодо проведення потужної інформаційної кампанії провести вакцинацію проти дифтерію, спалахи якої зафіксовано в Україні, виступила народний депутат Ольга Стефанишина.

Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за порушення правил перевезення дітей №1150 доповів народний депутат Дмитро Шпенов.

За пропозицією профільного комітету законопроект прийнято за основу 323 голосами «за» та 332 голосами «за» в цілому з врахуванням техніко-юридичних правок.

Народні депутати розглянули проект Закону про внесення змін до статті 66 Кримінального процесуального кодексу України (щодо забезпечення права свідка на правову допомогу у кримінальному провадженні) №1164 та за результатами голосування відхилили його.

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення системи поводження з небезпечними відходами №2066 доповів народний депутат Вадим Івченко.

Законопроект за результатами голосування було направлено на доопрацювання.

Народні депутати розглянули проект Закону про державне регулювання у сфері мийних засобів №1170. Проект доповів народний депутат Дмитро Шпенов.

Голова підкомітету Комітету з питань екологічної політики та природокористування Кирилл Нестеренко доповів рішення Комітету, який рекомендує відхилити законопроект.

Головуючий закрив ранкове засідання.

Розпочалось вечірнє пленарне засідання Верховної Ради України.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив вечірнє засідання.

Народні депутати продовжують розгляд питань порядку денного.

Парламентарії розглянули два законопроекти про внесення змін до статті 3 Закону України «Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю» щодо підвищення особам з інвалідністю з дитинства надбавки на догляд №№2031, 2031-1.

Законопроекти доповіли народні депутати Михайло Цимбалюк і Наталія Королевська.

Голова Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова доповіла рішення Комітету, який рекомендує прийняти за основу законопроект №2031.

324 голосами законопроект №2031 було прийнято за основу.

Проект Закону про ратифікацію Угоди між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки для поліпшення виконання податкових правил й застосування положень Закону США «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (FATCA) №0001 доповів заступник Міністра фінансів Павло Ходаковський.

Голова Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Богдан Яременко доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді ратифікувати Угоду.

310 голосами законопроект було прийнято в цілому.

Із заявами від двох фракцій виступили народні депутати Вадим Іщенко та Михайло Бондар.

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з ратифікацією Угоди між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки для поліпшення виконання податкових правил й застосування положень Закону США «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (FATCA) №2102 доповів заступник Міністра фінансів Павло Ходаковський.

Після розгляду за скороченою процедурою законопроект 320 голосами прийнято за основу.

Народні депутати розглянули ще один законопроект, пов’язаний з попередніми, - проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України у зв'язку з ратифікацією Угоди між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки для поліпшення виконання податкових правил й застосування положень Закону США «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (FATCA) №2103.

295 голосами законопроект прийнято за основу.

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо інженерно-технічного облаштування та утримання державного кордону №0905

У другому читанні доповів голова підкомітету Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Юрій Здебський.

Народні депутати розглянули правки та прийняли законопроект у другому читанні і в цілому 288 голосами.

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян до узбережжя водних об'єктів для загального водокористування №0869 доповів голова підкомітету Комітету з питань екологічної політики та природокористування Зіновій Андрійович.

Після розгляду правок законопроект 314 голосами «за» було прийнято у другому читанні і в цілому.

За результатами розгляду знято з розгляду проект Закону про концесії №0879.

Знято з розгляду також було законопроекти: про внесення змін до Закону України «Про оренду державного і комунального майна» (щодо особливостей орендних відносин дошкільних навчальних закладів) №0876; «Купуй українське, плати українцям» (про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння розвитку промислового виробництва та малого і середнього підприємництва) №0878; про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення охорони прав на компонування напівпровідникових виробів №0899.

За результатами голосування відхилено проекти законів про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правового регулювання гарантії №0937; про внесення змін до Цивільного кодексу України (щодо права на зміну по батькові) №0938; про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення протидії торгівлі людьми та захисту постраждалих осіб №0940.

Народні депутати розглянули та прийняли проект Постанови про внесення змін до деяких постанов Верховної Ради України №2210.

Голова Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак доповів проект постанови, яким пропонується привести постанови Верховної Ради України «Про Премію Верховної Ради України молодим ученим» та «Про іменні стипендії Верховної Ради України для молодих вчених – докторів наук» у відповідність з Постановою Верховної Ради України «Про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання». Крім цього, уточняється процедура розгляду матеріалів претендентів на стипендію у разі зміни їх місця роботи, а також вносяться зміни до технічних параметрів розмірів обкладинок дипломів для здешевлення їх виготовлення за стандартною формою.

Прийнята Постанова визначає повноваження Комітету з питань освіти, науки та інновацій щодо забезпечення здійснення організаційних питань з проведення конкурсів на Премію Верховної Ради України молодим ученим та іменних стипендій Верховної Ради України для молодих вчених – докторів наук, а також подання проектів відповідних рішень Верховної Ради України.

Постанову прийнято 287 голосами.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук оголосив про створення у Верховній Раді міжфракційних об’єднань народних депутатів «Турбаза» і «Новий Київ».

Головуючий закрив вечірнє засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.