​Пленарне засідання Верховної Ради України 18 грудня 2019 року

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив ранкове засідання. Головуючий поінформував про пропозицію депутатської фракції політичної партії «Слуга народу», до якої звернувся Фонд «Таблеточки» напередодні Дня Святого Миколая допомогти онкохворим дітям, які знаходяться на лікуванні в «Охматдиті».


«Однак, я думаю, що було б правильно, щоб це не була ініціатива однієї політсили. Правильно було б, щоб це була ініціатива всього парламенту - перерахувати на Фонд на підтримку дітей одну тисячу гривень від кожного народного депутата. Це допоможе нашим дітям», - сказав Д.Разумков.

Народні депутати оплесками підтримали ініціативу.

Головуючий надав слово народним депутатам, які виступили з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями.

Парламентарії приступили до розгляду питань порядку денного.

Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення структури управління у сфері державної податкової та митної політики №2419 доповів заступник Міністра фінансів Павло Ходаковський.

Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

Народні депутати взяли участь в обговоренні та за результатами голосування 341 голосом прийняли законопроект за основу.

За ініціативою фракції партії «Слуга народу» Верховна Рада доручила Рахунковій палаті України провести у 2020 році аналіз системи загальнообов’язкового державного пенсійного соціального страхування та соціального захисту населення та надати Верховній Раді інформацію про результати здійснення такого контрольного заходу із рекомендаціями щодо вдосконалення даної системи, включаючи пропозиції про внесення змін до законодавства. Таке рішення підтримали 316 народних депутатів.

325 голосами «за» парламентарії прийняти проект постанови «Про внесення змін до календарного плану проведення другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання» №2609.

Постановою передбачені такі зміни: в останній день тижня (з 13 по 17 січня 2020 року), відведеного для проведення пленарних засідань Верховної Ради України, 17 січня по завершенні ранкового пленарного засідання Верховної Ради України оголосити про час закриття сесії, а у тиждень з 20 по 24 січня 2020 року - народні депутати працюватимуть з виборцями.

Народні депутати у другому читанні розглядають проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою приведення у відповідність до Закону України «Про внесення змін до статті 80 Конституції України щодо недоторканності народних депутатів України» (друге читання із скороченням строку підготовки) №2237.

Про опрацьовані пропозиції, що надійшли до другого читання та рішення Комітету, який рекомендує прийняти проект у другому читанні і в цілому, доповів Голова Комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський.

Парламентарії розглянули правки, на яких наполягали автори. За результатами голосування була врахована правка №88.

Законопроект 291 голосом «за» законопроект прийнято у другому читанні і в цілому.

Головуючий оголосив перерву у засіданні на 30 хвилин.

Після закінчення перерви Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук оголосив про створення у Верховній Раді міжфракційних депутатських об’єднань: «Один пояс - один шлях», співголовами якого було обрано народних депутатів Віктора Чорного і Олександра Колтуновича; «Енергетична незалежність та безпека України», головою якого обрано народного депутата Михайла Бондара; «Розвиток України», співголовами якого обрано народних депутатів Тетяну Цибу і Сергія Буніна.

Головуючий оголосив до розгляду Проект Постанови про кошторис Верховної Ради України на 2019 рік №2614.

Проект Постанови доповів Голова Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Сергій Кальченко.

324 голосами проект Постанови було прийнято в цілому.

Підготовлений до другого читання проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення можливостей самопредставництва органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, інших юридичних осіб незалежно від порядку їх створення в суді №2261 доповів заступник Голови Комітету з питань правової політики Андрій Костін.

Він повідомив, що Комітетом до другого читання підготовлено порівняльну таблицю до законопроекту, яка містить 25 поправок і пропозицій, за результатом розгляду яких пропонується 9 поправок врахувати (включаючи врахувати частково), 16 поправок відхилити.

А.Костін також повідомив, що Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект в другому читанні та в цілому.

307 голосами «за» після розгляду кількох правок законопроект прийнято у другому читанні та в цілому.

Доопрацьований проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України (щодо покращення адміністрування акцизного податку) №2317 доповів Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Він повідомив, що до повторного другого читання Комітет розглянув 6 правок.

Голова Комітету доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект у другому читанні та в цілому з необхідними техніко-юридичними правками.

Після розгляду та врахування деяких правок законопроект було поставлено на голосування і 316 голосами «за» прийнято в цілому.

Головуючий поінформував народних депутатів, що Верховна Рада отримала висновки Конституційного суду України щодо відповідності вимогам Конституції України проекту Закону «Про внесення змін до статті 106 Конституції України (щодо закріплення повноважень Президента України утворювати незалежні регуляторні органи, Національне антикорупційне бюро України, призначати на посади та звільняти з посад Директора Національного антикорупційного бюро України і Директора Державного бюро розслідувань)» (№1014) та проекту Закону «Про внесення змін до статей 76 та 77 Конституції України (щодо зменшення конституційного складу Верховної Ради України та закріплення пропорційної виборчої системи)» (№1017). Голова Верховної Ради звернувся до Комітету з питань правової політики з проханням розглянути висновки Конституційного суду на своєму засіданні.

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти у другому читанні із скороченням строку підготовки) №2299 доповів Голова Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак. Він зазначив, що метою законопроекту є врегулювання процедури ліцензування освітньої діяльності, вступу для навчання для здобуття вищої освіти, реалізації міждисциплінарнихосвітніх програм, а також окремих питань, що стосуються забезпечення якості вищої освіти, студентоцентрованого навчання, форм здобуття освіти, вимог до керівника закладу вищої освіти, Національної рамки кваліфікацій тощо.

С.Бабак також повідомив, що при підготовці законопроекту до другого читання поступило 310 поправок від понад 60 народних депутатів. Значна частина з них при доопрацюванні законопроекту врахована, зокрема 59 поправок враховані повністю, 15-частково, 32 - редакційно.

Голова Комітету доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект у другому читанні та в цілому.

Народні депутати розглянули правки до законопроекту і 321 голосом «за» прийняли законопроект в цілому.

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення конституційних принципів у сферах енергетики та комунальних послуг №2490-1 доповів Голова Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус. Він повідомив, що за результатами розгляду поправок та пропозицій були доопрацьовані положення законопроекту, направлені на зміцнення інституційної спроможності Регулятора. Зокрема, законодавчо визначено спеціальний статус Регулятора, віднесено до повноважень Верховної Ради щорічний розгляд звіту стосовно діяльності Регулятора, посилено його роль, включено до повноважень Регулятора методику та визначення розмірів щорічних витрат Регулятора до розподільчої системи.

Доповідач зазначив, що відхилені Комітетом поправки не відповідають принципам незалежності прийняття рішень Регулятора та його фінансової незалежності.

А.Герус повідомив, що Комітет рекомендує прийняти законопроект у другому читанні та в цілому з урахуванням пропозицій Комітету.

Народні депутати почали розгляд правок до законопроекту, на яких наполягали їх автори.

Розгляд правок буде продовжено на наступному пленарному засіданні.

Головуючий закрив ранкове засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.