​Пленарне засідання Верховної Ради України 19 березня 2021 року

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив пленарне засідання. Дмитро Разумков повідомив, що учора під час наради з головами депутатських фракцій і груп було досягнуто консенсусу щодо сьогоднішнього пленарного дня: працювати на пленарному засідання без перерви з 10-ї до 12.30., після цього з 12.30 до 13.00 - оголошення депутатських запитів, після цього планується позачергове засідання щодо зміни календарного плану роботи Верховної Ради.


Головуючий нагадав, що у п’ятницю проводиться «година запитань до Уряду».

У сесійній залі присутні члени Кабінету Міністрів. За пропозицією депутатських фракцій і груп вони будуть відповідати на запитання про стан виконання плану вакцинації населення України від коронавірусної хвороби COVID-19.

Дмитро Разумков нагадав, що сьогодні під час пленарного засідання планується виступ Президента Литви Гітанаса Наусєди.

Розпочалася «година запитань до Уряду».

Головуючий надав слово для виступу Міністру охорони здоров’я Максиму Степанову.

Міністр на початку виступу нагадав, що він вже вдруге виступає за останні два тижні. Він зазначив, що не буде нагадувати, з чим Україна входила в світову пандемію. Урядовець повідомив, що за цей рік наша медична система зробила колосальний стрибок: запущено шість тисяч апаратів штучної вентиляції легень, збільшено потужності ПРЛ-тестування в чотириста разів, організовано понад 60 тисяч ліжок, ухвалено низку надефективних управлінських рішень, які дозволили знайти баланс між економікою і епідемічною ситуацією. «Стратегія адаптивного карантину дійсно спрацювала. Наші управлінські рішення, основані на епідеміологічних показниках та інших маркерах, дозволили втримати ситуацію під контролем», - зазначив Максим Степанов.

Міністр також зазначив, що протиепідеміологічні заходи протягом року в Україні були в рази м’якші, ніж в країнах світу. Він також повідомив, що деякі заходи, які запроваджувала Україна, були взяті на озброєння іншими країнами. Наприклад, влада Франції взяла на озброєння запровадження карантину вихідного дня, який успішно впроваджувався у нас. «Можливо, у нас існувала заборона на вихід з дому без поважних причин? Ні. А такі заборони і досі діють у кількох країнах ЄС», - додав він.

Під час виступу урядовець повідомив, що станом на сьогодні в Україні вже вакциновано 92 тисячі 713 громадян.

Максим Степанов також повідомив, що Україна перейшла до другого етапу вакцинації, на якому держава вакцинує людей із надзвичайно високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і тих, хто надає медичні послуги, з наступного тижня почнуть працювати стаціонарні пункти щеплень. «Дорожня карта вакцинації передбачає 5 основних етапів. Менше, ніж за місяць, а, як відомо, перше щеплення в Україні було зроблено 24 лютого, ми перейшли до другого етапу вакцинації. З наступного тижня розпочинається робота стаціонарних пунктів щеплення та вакцинація сімейних лікарів», - сказав він.

Після закінчення виступу Міністр охорони здоров'я відповів на запитання депутатських фракцій і груп і народних депутатів, які стосувались: вакцинації працівників критично важливих підприємств для держави, можливості вибору вакцин для щеплення; забезпеченості захисними масками; забезпечення Міністерством боротьби з коронаврусом у країні; подальшої долі ФАПів; роботи системи eHealth; запровадження довідок про відсутність COVID-19 для тих, хто в’їжджає в Україну; забезпечення виплати надбавок лікарям; порядку реєстрації лікарських засобів компанії Sinovac; добудови Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит»; розгортання мобільних госпіталів для боротьби з коронавірусом; використання ліжок Академії медичних наук для лікування хворих на COVID-19; популяризації вакцинації від коронавірусу.

Члени Кабінету Міністрів відповіли на запитання народних депутатів щодо: платного тестування на коронавірус на контрольно-пропускних пунктах; нестачі захисних масок в областях; вакцинації працівників закладів освіти; зв’язку між наявністю антитіл і проведенням вакцинації особи; відповідальності за наслідки вакцинації від COVID-19; проведення Державної підсумкової атестації (ДПА) в умовах пандемії; внесення до переліку національних театрів Івано-Франківського музично-драматичного театру ім. Івана Франка; роботи сервісних центрів МВС.

Головуючий повідомив, що на пленарному засіданні присутній Президент Литви Гітанас Наусєда і запросив його на трибуну для виступу.

Народні депутати оплесками зустріли високого гостя.

Президент Литви Гітанас Наусєда виступив перед народними депутатами українською мовою.

Гітанас Наусєда зазначив, що Литва підтримує суверенітет та територіальну цілісність України та привітав ініціативу України про створення Кримської платформи.


Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков подякував Президенту Литви Гітанасу Наусєді за виступ і за підтримку України.

Члени Кабінету Міністрів після закінчення виступу Президента Литви продовжили відповідати на запитання народних депутатів. Зокрема, вони відповіли на запитання щодо: розвитку паліативної допомоги в Україні; фінансування та стратегії лікування онкохворих; розповсюдження фейків щодо вакцинації і боротьби з коронавірусом.

На цьому «година запитань до Уряду» завершилася.

Народні депутати продовжили розглядати правки до законопроекту про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин №2194.

Загалом парламентарії розглянули 1046 правок з 3128-ми законопроекту.

Заступник Голови Верховної Ради Олена Кондратюк повідомила, що протягом пленарного тижня народними депутатами було внесено 166 запитів, із них до Президента України - 13 депутатських запитів, до органів Верховної Ради - не внесено, до Кабінету Міністрів - 69, до керівників інших органів державної влади та органів місцевого самоврядування - 62, до керівників підприємств, установ і організацій, розташованих на території України 22 запити народних депутатів. З минулого тижня неоголошеними залишилося 38 запитів. Всього до оголошення 214 депутатських запитів.

Олена Кондратюк оголосила депутатські запити.

Головуючий повідомив, що о 13.20 відбудеться позачергове засідання і закрив пленарне засідання.

Позачергове пленарне засідання Верховної Ради України19 березня 2021 року

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков повідомив, що позачергове засідання проводиться на вимогу 150 народних депутатів для розгляду законопроектів за №№4241, 4475, 4398, 4399, 5247, 4201.

Для участі у позачерговому засіданні зареєструвалося 300 народних депутатів.

Головуючий відкрив позачергове пленарне засідання.

Із заявою від двох фракцій виступив народний депутат Петро Порошенко. Заява стосувалася проведення вакцинації від коронавірусу.

Із заявою від двох фракцій виступив народний депутат Віктор Бондар. Заява стосувалася сплати заборгованості населення по житлово-комунальним послугам та ситуації з енергоносіями.

Із заявою від двох фракцій виступив народний депутат Нестор Шуфрич. Заява стосувалася неспроможності населення оплачувати житлово-комунальні тарифи, які діють зараз, тарифної політики, необхідності зменшення тарифів для населення.

Головуючий оголосив до розгляду проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту боржників при врегулюванні простроченої заборгованості №4241.

Законопроект було поставлено на голосування для прийняття у другому читанні і в цілому.

Народні депутати 274 голосами прийняли законопроект у другому читанні і в цілому.

Проект Закону про внесення змін до розділу IV «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про споживче кредитування» (щодо кредитів, наданих в іноземній валюті) №4475 доповіла заступник голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Вікторія Кінзбурська.

Метою законопроекту є сприяння відновленню платоспроможності позичальників, які отримали споживчі кредити в іноземній валюті, але не змогли своєчасно здійснювати платежі за цими кредитами.

Законопроект передбачає запровадження загального механізму реструктуризації усіх споживчих валютних кредитів фізичних осіб шляхом конвертації їх у гривню, шляхом доповнення розділу ІV «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про споживче кредитування» новим пунктом 7, в якому визначаються порядок та умови проведення реструктуризації зобов’язань за договорами про споживчий кредит, наданими в іноземній валюті.

Метою законопроекту є сприяння відновленню платоспроможності позичальників, які отримали споживчі кредити в іноземній валюті, але не змогли своєчасно здійснювати платежі за цими кредитами.

Законопроект передбачає запровадження загального механізму реструктуризації усіх споживчих валютних кредитів фізичних осіб шляхом конвертації їх у гривню, шляхом доповнення розділу ІV «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про споживче кредитування» новим пунктом 7, в якому визначаються порядок та умови проведення реструктуризації зобов’язань за договорами про споживчий кредит, наданими в іноземній валюті.

Законопроект було прийнято за основу 265 голосами «за».

Верховна Рада 260 голосами прийняла за основу проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реструктуризації зобов’язань за кредитами в іноземній валюті та адаптації процедур неплатоспроможності фізичних осіб №4398.

256 голосами прийнято за основу проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо реструктуризації зобов’язань за кредитами в іноземній валюті та адаптації процедур неплатоспроможності фізичних осіб) №4399.

До порядку денного включено проект Закону «Про внесення зміни до статті 9-2 Закону України «Про лікарські засоби» щодо державної реєстрації вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів під зобов'язання» №5247.

Верховна Рада 238 голосами «за прийняла законопроект за основу і 236 голосами - в цілому.

Народні депутати розглянули правки до підготовленого до другого читання проекту Закону про обчислення часу в Україні №4201.

За результатами голосування не підтримані були правки щодо набрання чинності Законом наступного дня після його опублікування.

Головуючий поставив на голосування пропозицію про прийняття законопроекту у другому читанні і в цілому.

Народні депутати підтримали цю пропозицію 212 голосами.

Наступним голосуванням законопроект 226 голосами було направлено на доопрацювання.

Головуючий закрив позачергове засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.