​Китай близький до закінчення будівництва військових об’єктів на штучних островах

За повідомленням агентства Reuters, Китайська Народна Республіка майже закінчила будувати військові об’єкти на штучних островах у Південно-Китайському морі. Вважається, що це випробування адміністрації президента Трампа, передає «Голос Америки».


Неназвані американські офіційні особи заявили службі новин, що будівництво майже закінчене на приблизно двох десятках об’єктів з пересувними дахами, запроектованими для зберігання ракет великої дальності на островах Спратлі.

Цей розвиток подій можна вважати розгортанням військової інфраструктури з боку Китаю. Кілька експертів заявили «Голосу Америки», що це може бути попереднім випробуванням президента Дональда Трампа, який під час своєї кампанії займав рішучу позицію щодо Китаю.

Високопоставлений співробітник Атлантичної ради Роберт Меннінг заявив «Голосу Америки»:

«Це частина їхніх зусиль, щоб встановити свій контроль над першим архіпелагом у Південно-Китайському морі і закріпити свої територіальні претензії, незважаючи на те, що вони були повністю відкинуті Міжнародним апеляційним судом в Гаазі на основі закону про морський договір, якого вони (китайці) є стороною».

Виконавчий директор базованого на Гавайських островах аналітичного центру з питань безпеки Бред Ґлоссерман заявив «Голосу Америки», що це ще один крок у найновіших спробах Китаю далі мілітаризувати острови.

«Очевидно, вони мають намір будувати об’єкти, які дозволять їм постійно зберігати і розгортати військову техніку на цих островах», - сказав він.

У доповіді, оприлюдненій у грудні минулого року, сказано, що Китай будує на штучних островах злітно-посадкові смуги та системи протиповітряної оборони щонайменше від червня 2016 року.

Приблизно у той час Міністерство оборони Китаю заявило, що будівництво на островах «переважно цивільного використання».

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.