​Туреччина і Україна мають намір перейти на розрахунки в нацвалюті в торгівлі

Перехід Туреччини і України на розрахунки в національній валюті в торгівлі сприяє значному зміцненню двостороннього співробітництва і зростання товарообігу. Про це сказав глава Турецько-української ділової ради при Раді з питань зовнішньоекономічних зв'язків Туреччини (DEİK) Расим Пекмезджі. На його думку, для цього необхідно добре вивчити можливості України, зокрема її технологічну інфраструктуру, повідомляє турецьке інформагентство «Анадолу».


Механізм високого стратегічного діалогу між Туреччиною і Україною активно діє на рівні глав держав, зазначив глава ради. За його словами, Україна серед колишніх радянських республік є другим за величиною після росії зовнішньоторговельним партнером Туреччини.

Товарообіг між Туреччиною і Україною в останні п'ять років перебуває на рівні 4,5 мільярда доларів, сказав Пекмезджі.

Глава ради зазначив, що Україна підписала угоду про асоціацію з ЄС, яка передбачає створення зони вільної торгівлі.

За його словами, на окупованих територіях України залишилося 25 відсотків її промислових підприємств.

Україна для підтримки своєї економіки змушена вдаватися до зовнішніх запозичень, сказав Пекмезджі.

За словами голови ради, сумарна чисельність населення України і Туреччини становить 122 мільйони.

На його думку, двом країнам буде нескладно довести товарообіг до 10 мільярдів доларів.

Переговори щодо Угоди про вільну торгівлю між Туреччиною і Україною тривають вісім років, зазначив глава ради.

«Дія Угоди про вільну торгівлю пошириться не тільки на державні структури, а й приватний сектор двох країн. Після підписання угоди виростуть взаємні інвестиції в промисловість обох країн », - сказав Пекмезджі.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.