​За час війни в Сирії загинули понад 700 співробітників ЗМІ, більше 420 журналістів перебувають в ув'язненні

Війна в Сирії забрала життя 707 співробітників ЗМІ. Про це йдеться в доповіді правозахисної організації Сирійська мережа з прав людини (SNHR), приуроченій до Всесвітнього дня свободи преси, який відзначається 3 травня. За даними правозахисників, країна займає 174-е місце в щорічному індексі свободи преси за версією організації «Репортери без кордонів», повідомляє турецьке інформагентство «Анадолу».


У звіті SNHR відзначається, що серед загиблих - шість жінок і 9 іноземних журналістів.

Згідно з доповіддю, 551 співробітник ЗМІ (у тому числі п'ять іноземців і одна жінка) був убитий силами режиму Башара Асада та проіранськими іноземними терористичними угрупованнями.

Жертвами авіатак вкс росії стали 22 працівника медіа-структур.

Від рук бойовиків терористичної організації ДЕАШ загинули 64 журналіста, включаючи трьох іноземців і 2-х жінок.

Терористи YPG/PKK вбили на захоплених ними територіях чотирьох представників ЗМІ. У результаті дій загонів озброєної опозиції і воюючих проти дамаського режиму воєнізованих угруповань загинули 33 журналіста.

У ході атак міжнародної коаліції по боротьбі з ДЕАШ загинув один медіа-працівник. Невідомими вбито 32 журналіста, включаючи одного іноземця.

За час бойових дій в Сирії затримані тисяча сто шістдесят дев'ять співробітників ЗМІ, 422 людини (в тому числі один іноземець) все ще знаходяться в ув'язненні.

Згідно з документом, серед жертв громадянської війни в Сирії є і четверо співробітників агентства «Анадолу».

У липні минулого року під час авіарейдів вкс рф в Ідлібі загинув позаштатний кореспондент АА, 22-річний Енес Діаб.

Кореспондент агентства в Алеппо Саліх Махмуд Лейла став жертвою підриву замінованого автомобіля терористами ДЕАШ у 2015 році.

У результаті бомбардування вкс росії 23 вересня 2015 року обірвалося життя позаштатного фотокореспондента АА Васіма аль-Аділя. Інцидент мав місце в повіті Бінін провінції Ідліб.

Інший позаштатний кореспондент АА, 21-річний Маджид Дірані, загинув 19 лютого 2016 року в передмісті Дамаска Дарея. Він отримав смертельне поранення в результаті влучання осколків танкового снаряда, знімаючи момент атаки військ режиму Башара Асада.

Автори доповіді закликали покласти край нападам на співробітників ЗМІ в Сирії і звільнити затриманих у цій країні журналістів.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.