Екс-радник януковича Пол Манафорт подав позов проти спецпрокурора Мюллера

Пол Манафорт, колишній голова виборчого штабу Дональда Трампа у 2016-му році, який до того протягом багатьох років працював в Україні з «партією регіонів», подав до суду у США позов проти спеціального прокурора Роберта Мюллера. Позов ставить під сумнів повноваження Мюллера, який раніше висунув офіційні звинувачення проти Манафорта, повідомляє «Голос Америки».


30-го жовтня Пола Манафорта і його бізнес-партнера Ричарда Ґейтса обвинуватили у змові проти США. Їм висунули обвинувачення за 12 пунктами і відправили під домашній арешт. Звинувачення було висунуто спеціальним прокурором Робертом Мюллером, який очолює розслідування з приводу втручання росії у вибори президента США у 2016-му році та будь-яких зв'язків між штабом Трампа та урядом росії.

Пункти звинувачення включали перешкоджання діяльності урядових установ США, відмивання грошей, несплату податків, шахрайські дії та роботу в якості лобіста іноземної установи без реєстрації, що є кримінальним злочином в США.

Позов Манафорта проти Мюллера та Мін'юсту США стверджує, що злочини, які обвинувачення приписує Манафорту, жодним чином не пов'язані із виборчою кампанією США 2016-го року і стосуються виключно роботи Манафорта та Ґейтса в Україні. Стверджується, що робота Манафорта в Україні завершилась у 2014-му, за два роки до того, як Манафорт приєднався до штабу Трампа на досить короткий проміжок часу.

Дійсно, численні коментатори у США та за їхніми межами відзначали, що офіційні звинувачення проти Манафорта варто сприймати як частину тиску на нього з метою примусити свідчити проти президента США Трампа та його родини.

Як підсумовуєвидання The Washington Times, позов вимагає, щоб суд скасував висунення звинувачень з боку Мюллера та наказав спецпрокурору припинити розслідувати подій, які мали місце до президентської кампанії у США. Водночас у Манафорта твердять, що Мюллер при висуненні звинувачень проти Манафорта скористався показами останнього, які він дав у 2014-му Федеральному бюро розслідувань у якості свідка, в рамках розслідування ФБР щодо колишнього президента України януковича.

Численні оглядачі у США активно коментують позов Манафорта.

«Манафорт позивається проти Мюллера та Мін'юсту США за те, що ті вийшли за рамки розслідувань звинувачень у змові кампанії Трампа з росією і розслідують Манафорта особисто... тому що не можуть довести факт змови штабу Трампа з росією», - твітує журналіст The Washington Examiner Тім Янг.

«Це дуже незвичайний вчинок. Якщо висунення звинувачень можна скасувати у судовому порядку, зазвичай обвинувачуваний подає позов у рамках карної справи. Незрозуміло, чому Манафорт обрав громадянський позов, а не позов в межах карної справи. Мені спадає на думку, що він прагне засвітки у ЗМІ без того, щоб позов розглядав суддя, який зрештою засудить Манафорта, якщо журі визнає Манафорта винним. У даного позову майже немає шансів на успіх», - вважає американський юрист Ренато Маріотті.

«А якщо його задовольнять, інший федеральний прокурор може висунути Манафорту звинувачення у тих же злочинах, тому позов беззмістовний. Він розраховує на те, що громадськість (або союзники з консервативного політичного табору) сприйме цю показуху серйозно. Не треба цього робити», - коментує Маріотті.

«Новий позов Манафорта проти Роберта Мюллера - це акт відчаю», - твітує редактор видання ThinkProgress Джадд Леґум.

Пол Манафорт. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.