​Конгрес у США повернувся до роботи після тритижневої святкової перерви і працює над наданням допомоги Україні

Американські законодавці повернулися до роботи цього тижня після тритижневої святкової перерви. Вони продовжують домовлятись щодо законодавчого пакету, який має включати зміцнення імміграційних правил та додаткову допомогу для України, повідомляє Голос Америки.

«Ми ближче до угоди, ніж були з початку цих переговорів», — сказав журналістам у вівторок сенатор-демократ Кріс Мерфі, один із провідних учасників переговорів щодо угоди.

«Я б хотів, щоб ми не були в такому становищі. Я хотів би, щоб республіканці в Сенаті підтримали допомогу Україні, тому що вони вірять в Україну, – сказав він. – Хотілося б, щоб ми не обумовлювали підтримку України розв'язанням найскладнішого питання американської політики — імміграційної реформи».

Запит Білого дому на додаткове фінансування обсягом 106 мільярдів доларів на пріоритети національної безпеки також включає фінансування безпеки кордонів та майже 14 мільярдів доларів допомоги Ізраїлю та фінансування Тайваню для боротьби із загрозою з боку Китаю.

Перемовники в Сенаті протягом трьох тижнів, коли Конгрес не мав засідань, проводили зустрічі в дистанційному режимі.

«Ми дуже наполегливо працюємо над тим, щоб досягти угоди, щоб покращити нашу ситуацію на кордоні. Але також важливо пам’ятати, що світ буквально перебуває у стані війни», – сказав журналістам у вівторок лідер меншості в Сенаті Мітч Макконнелл.

«Це найсерйозніша міжнародна ситуація, з якою ми зіткнулися з моменту падіння Берлінської стіни. Нам потрібно схвалити додаткове фінансування, яке має включати потужні кроки із безпеки кордону», - додав він.

Сполучені Штати виділили понад 100 мільярдів доларів на озброєння та підтримку України після початку повномасштабного вторгнення росії в лютому 2022 року, а президент США Джо Байден попросив Конгрес схвалити додаткові 60 мільярдів доларів.

Республіканці в Конгресі все більш скептично ставляться до необхідності продовжувати фінансування оборони України.

27 грудня Пентагон оголосив про новий пакет допомоги Україні на суму 250 мільйонів доларів США, який включає додаткові боєприпаси для ракетних систем класу «земля-повітря», артилерійські снаряди та інші компоненти ППО.

У Пентагона ще є 4 мільярди доларів, щоб надати Україні військову допомогу, але немає коштів для поповнення запасів Збройних сил США.

Посадовці кажуть, що на нові пакети допомоги очікувати не варто, поки Конгрес не надасть більше фінансування.

Республіканці в Сенаті обумовили схвалення будь-яких додаткових грошей для України посиленням імміграційних правил, щоб зменшити кількість людей, які нелегально в'їжджають до Сполучених Штатів через південний кордон, і видворити тих, хто вже перебуває в країні.

За даними інформаційних організацій, приблизно 300 000 людей перетнули кордон США і Мексики в грудні 2023 року. Це найбільша зареєстрована кількість перетинів кордону США і Мексики.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сложилась очень тяжелая обстановка на линии фронта - мы отошли на трех оперативных направлениях, и эта ночь была у нас довольно горячая

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.