​У США ускладнюється ситуація довкола допомоги Україні - шанси на ухвалення Конгресом рішення про виділення коштів зменшуються

Лідер республіканців у Сенаті США Мітч Макконнелл висловив сумніви, чи варто партії, враховуючи тиск Дональда Трампа, підтримувати законопроєкт про прив'язку допомоги Україні до імміграційних реформ. Переговори про це ведуться вже кілька місяців. За даними джерел PAP, шанси на ухвалення Конгресом рішення про виділення коштів на підтримку України зменшуються, хоча розглядаються різні ідеї, повідомляє Польське радіо.

Портал Punchbowl News повідомляв, що Макконнелл, який тривалий час закликав своїх колег по партії піти на поступки демократам, у середу на закритому засіданні сенаторів-республіканців заявив, що «політика навколо цього змінилася».

Причиною є позиція колишнього президента США Трампа, який виступає проти голосування за «прикордонні реформи», оскільки має намір зробити міграційну кризу головним пунктом своєї виборчої кампанії.

Адміністрація президента Джо Байдена вже використала практично всі доступні кошти для підтримки України та заявляє, що не може продовжувати допомогу без ухвалення Конгресом додаткових для цього коштів.

У Білому домі та Пентагоні заявляють, що через припинення постачання зброї зі США українці опинилися у складній ситуації та змушені економити боєприпаси в час, коли росія веде проти них війну.

Як повідомило PAP джерело республіканців у Сенаті, через сумніви щодо проєкту, що пов'язує питання імміграції з допомогою Україні, прихильники підтримки Києва серед республіканців, яких досі більшість, виступають за розділення двох питань і окремо голосувати за менший пакет заходів для України, що охоплює лише військову допомогу. Білий дім просив також майже 12 мільярдів доларів фінансової допомоги, спрямованої на захист українського бюджету від колапсу.

«Так, такі ідеї є. Але чи погодиться MTG на це?» – риторично запитує демократ, маючи на увазі Марджорі Тейлор Грін, відому антиукраїнську конгресвумен із крайнього крила республіканців. Грін погрожувала подати клопотання про його усунення з посади, якщо спікер Палати представників Майк Джонсон дозволить фінансування України. І оскільки позиція Джонсона значною мірою залежить від жменьки ультраправих політиків - республіканці зараз мають перевагу у два голоси в Палаті представників - це дає їм непропорційний вплив на рішення Конгресу.

Однак партійні лідери в Сенаті, де республіканці в меншості та де явно переважають прихильники підтримки України, все одно кажуть, що прагнутимуть прийняти український пакет.

«Існує загальний консенсус серед більшості нашої фракції, що ми повинні підтримувати Україну», — сказав сенатор Том Тілліс, якого цитує Huffington Post. Він додав, що якщо політики його партії відвернуться від України, то дуже швидко про це пошкодують.

«Поки я живий, я буду нагадувати їм про наслідки, з якими - я переконаний - нам доведеться жити», - заявив політик.

Фото pxhere.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

На линии фронта произошло 134 столкновения, враг атакует с неистовой силой. Всего за сутки враг нанес 3 ракетных и 70 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.