​Цугцванг України у США

У поточних відносинах України та США відбулося небажане, але очікуване — визначення.


Президент В. Зеленський з трибуни ООН заявив, що Україна не буде вести переговори на умовах «м’якої капітуляції», що за підтримки Китаю та глобального Півдня просуває росія. «М’яка капітуляція» — це заморожування бойових дій по лінії фронту, згортання воєнної підтримки Заходом України і зняття частини санкцій з росії.

Фактично, це пауза, яка дозволить агресору поповнити та озброїти особовий склад сил вторгнення, а потім, вигадавши якесь «порушення умов перемир’я», продовжити агресію вже у більш сприятливих умовах. Бо недоімперія вже продемонструвала, що її авторитарна система керування (як і подібні системи її головних союзників) здатна переводити країну на воєнні рейки значно оперативніше та ефективніше, ніж щось подібне відбувається на Заході.

Натомість, кандидат у президенти Д. Трамп однозначно підтримав «план Кремля», публічно заявивши, що має намір якомога швидше «вивести США з війни в Україні». Зрозуміло, що зробити це можливо лише за умови «м’якої капітуляції» України. А ще Трамп звинуватив Зеленського у підтримці кандидатки у президенти К. Харріс. Відповідно, республіканський спікер Конгресу М. Джонсон висловив сумнів у своїй можливості зустрічі з Зеленським у Вашингтоні, хоча раніше така зустріч планувалася.

Тобто, про двопартійну підтримку України з боку США на певний час доведеться забути. І ми пам’ятаємо, яка болісно впливають на фронт з’ясування політичних стосунків між республіканцями та демократами у парламенті Штатів. Але проблема посилюється тим, що наш, так би мовити, головний союзник демократ Дж. Байден продовжує демонструвати в’ялість і непевність щодо дозволу на використання далекобійних ракет (важливий сам факт дозволу як прояв рішучості США).

У шахах це зветься цугцвангом: демократи виявляють нерішучість щодо необхідної підтримки України, а республіканці готові рішуче цю підтримку припинити. Звісно, я дещо спрощую та поляризую, але ситуація виглядає саме так.

Тобто, у випадку перемоги Харріс сподіваємося на її намір бути довгоочікуваною «залізною леді на сторожі демократії», а також на стратегічність її радників.

А у випадку перемоги Трампа залишається деяка надія на дурнуватість путіна (наприклад, почне несиметрично вимагати виводу ЗСУ з Курської області, якщо вони там ще будуть, але свої війська відводити з частини України не стане). Тоді Трамп може образитися, і мало недоімперії не здасться. Це взагалі найкращій, але й найфантастичніший сценарій.

Змінити ситуацію здатна зміна ходу бойових дій в Україні, тобто, успішний контрнаступ з нашого боку. На жаль, поки що таких можливостей не спостерігається.

Розумію, що нічого обнадійливого не написав. Але моя сторінка — не безнадійно переможний телемаратон.

Все одно прорвемося!

Олександр Кочетков, facebook.com

Фото зі сторінки ФБ Олександра Кочеткова



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Полковник ЗСУ у запасі та військовий експерт Роман Світан у новому воєнному зведенні на 8 жовтня обговорив нагальну воєнну ситуацію:

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.