Суд відпустив донецького політв'язня на волю

don politvyazen

 
Сьогодні, 28 жовтня, Апеляційний суд Донецької області скасував вирок першої інстанції і замінив міру запобіжного заходу із тримання під вартою на підписку про невиїзд політв’язню Володимиру Кружку. А його справу відправлено на дорозслідування.


Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі Чорного Комітетую

Нагадаємо, громадський діяч Володимир Кружко перебував у Донецькому СІЗО. Переслідування Кружка з боку Донецької влади почалися після того, як він намагався відзначити День Соборності України 22 січня 2011 року. Після цього розпочався тиск на його бізнес, внаслідок чого Володимир згодом опинився за гратами.

У липні цього року Селидівський міський суд Донецької області засудив Володимира Кружка до півторарічного ув’язнення за невиконання рішення суду.

Після побиття працівниками СІЗО він оголосив голодування, яке продовжувалось 41 день.

25 жовтня в Донецьк на підтримку Кружка приїхали активісти Комітету Визволення Політв’язнів та Чорного Комітету. Саме завдяки розголосу та втручанню громадськості Володимира вдалося витягнути на волю.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.