​YouControl: Більша частина «санкційних» компаній очільників «ДНР» та «ЛНР» досі працюють

У новий санкційний список, що наприкінці січня оприлюднило казначейство США, потрапили 32 українські компанії. Аналітики YouControl дослідили, що 20 з них досі працюють та 12 перебувають у стані припинення. Найпоширеніші сфери, в яких працюють компанії, це паливно-енергетична та медіа. Їхні засновники займають або займали ключові посади у так званих представництвах «ДНР» та «ЛНР».


26 січня Держдеп США оприлюднив чергові санкційні списки, в котрі потрапили 32 українські компанії «через конфлікт в Україні та російську окупацію в Криму». Також у санкційний список потрапили українці та іноземці й іноземні юридичні особи, що не ведуть господарської діяльності в Україні, але на які накладені санкції у зв’язку з співпрацею з окупаційним режимом в Криму чи «ДНР»/»ЛНР».

Усі учасники отримали таке обмеження: «Всі активи організацій/фізичних осіб в межах США заблоковані, а юридичним і фізичним особам з США заборонено вести з ними будь-які справи».

У ході дослідження з’ясувалось, що більша частина компаній, які опинились під санкціями, знаходиться в зоні АТО та не перебуває в стані припинення. А отже, вони здійснюють діяльність та мають платити податки в український бюджет. І з цим є певні проблеми: вісім компаній з санкційного списку мають податковий борг, який у сумі складає 1 млн 644 тис. грн. Всі вони не перебувають у стані припинення.

Хто є засновниками компаній під санкціями?

Засновники усіх цих компаній ‒ особи, причетні до окупаційної влади так званих «ДНР» та «ЛНР». Також серед них опинилась вже закрита компанія, заснована ТОВ «Силові машини ‒ Україна» з росії.

Одразу в 11 компаніях з санкційного списку фігурує Олександр Тимофєєв, так званий «міністр доходів та зборів ДНР». Шість з його компаній досі ведуть діяльність. Він володіє аграрними підприємствами, що входять у групу компаній «Екопрод», потужної агропромислової групи Донбасу. Також йому належать медійні активи Донбасу, компанії з охоронного, ресторанного бізнесу, оптової торгівлі.

Олена Радомська «міністр юстиції ДНР» заснувала три компанії, що потрапили в список Держдепу. Вони активні, надають правові послуги.

Засновником чотирьох компаній, котрі потрапили під санкції, є Ігор Антипов, «замміністр інформації ДНР». Вони припинені або перебувають у стадії припинення. Раніше надавали рекламні послуги та займались видавництвом газет.

Дві компанії зі списку є заснованими Олексієм Грановським, колишній «паливно-енергетичний міністр ДНР». Одна з його компаній зараз знаходиться в стані припинення, а раніше займалась будівництвом. Інша ‒ комунальна структура «Міські автостоянки Донецької міської ради».

Також до санкційного списку потрапили 11 компаній братів Олександра та Сергія Мельничуків. Лише одна компанія з них не веде діяльності. Олександр Мельничук ‒ так званий «замміністр енергетики ЛНР», а його брат Сергій торгує вугіллям на підконтрольній Україні території. Дві компанії Сергія Мельничука мають діючі ліцензії на видобуток кам’яного вугілля «Антрацит» від Державної служби геології та надр. Компанія ТОВ «Гірничо-збагачувальна фабрика космонавтів» має діючу ліцензію з 2010 року до 2030 року на видобуток вугілля у шахті «Малоіванівська». Фірма ТОВ «Агроплюс» має діючу ліцензію з 2011 до 2031 року на видобуток вугілля у полі шахти «Кошарська».

Автор інфографіки ‒ Ренат Насрідінов

Фото з мережі Інтернет



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.