Кличко: Не може називатися європейською та країна, де є політичні в'язні

klichko esЄвропейський статус країни визначається тим, наскільки в ній реалізуються європейські цінності: демократії і прав людини, конкурентної економіки і рівних можливостей, соціальних стандартів і безпеки. Про це лідер «УДАРу» заявив на зустрічі з президентом ПАРЄ Жан-Клодом Міньйоном, повідомляє прес-служба «УДАРу».


«Як член Ради Європи, Україна брала на себе низку важливих зобов’язань для забезпечення цих цінностей. Не може називатися європейською країна, де є політичні в’язні. Не може бути європейською влада, яка обмежує права і свободи людей. Цю ситуацію треба виправляти», - підкреслив Віталій Кличко.

«Наша позиція чітка: Україна, її громадяни не повинні відповідати за дії влади. Санкції, про які ми говоримо, не мають стосуватися країни та її громадян. Обмеження повинні стосуватися конкретних порушників прав і свобод людини, організаторів політичних репресій і фальсифікацій на виборах», - сказав лідер «УДАРу».

Президент ПАРЄ зазначив, що в листопаді 1995 року голосував за те, щоб Україну прийняли до Ради Європи. Тому уважно ставиться до тих процесів, які сьогодні тут відбуваються. Жан-Клод Міньйон підкреслив, що підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС у листопаді цього року є надзвичайно важливим. «Це новий тип угоди, від якої виграють як Україна, так і Європейський Союз, - зауважив президент ПАРЄ. - Але ЄС чітко сформулював, що Україна повинна зробити, аби підписання угоди відбулося - покласти край вибірковому правосуддю, здійснити судову реформу, реформу правоохоронних органів та виборчого законодавства. Також, зокрема, врегулювати справу Тимошенко». Жан-Клод Міньйон підкреслив, якщо в листопаді підписання угоди не відбудеться, то це питання може бути відкладено на кілька років.

Віталій Кличко також зазначив, що «УДАР» докладає усіх зусиль, щоб угода про асоціацію з ЄС була підписана цього року. Наголошують у фракції «УДАР» і на тому, що парламент повинен якнайшвидше ухвалити пакет євроінтеграційних законопроектів. Також, зокрема, ратифікувати Стамбульську конвенцію проти насилля, на важливості якої наголосив президент ПАРЄ, повідомляє прес-служба політичної партії "УДАР Віталія Кличка".



Коментарі

  +0 #1 Борис 28 мар. 2013 г., 11:30:48
Если Кличко соглашается с тем, что коррупционный договор по газу, который подписала Тимошенко с подлогом и который приносит ежегодно 5 миллиардов долларов стране убыток - является действиями политическими - тогда пусть в политику не лезет, ибо принест еще больше , чем Тимошенко горя Украине. Ведь Путин сказал Цену в 2009 году 250 долларов, а Ющенко согласился на 235 долларов , но тогда Тимошенко поехала и подписала по 450 , при этом отобрав с разрешения Путина 11,5 миллиардов кубов газа у Фиртаа ( через переуступку долга) и продав этот газ в Европу - что это политическая ошибка???

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.