Комітет міністрів Ради Європи розглянув ситуацію в Україні, зокрема, в контексті військової агресії з боку Російської Федерації

km re

 
3 квітня 2014 року Комітет міністрів Ради Європи розглянув ситуацію в Україні, зокрема, в контексті військової агресії з боку Російської Федерації. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України, передають «Конфлікти і закони».


У схваленому за підсумками дискусії рішенні Комітет міністрів Ради Європи чітко заявив про те, що незаконний референдум, який відбувся в Автономній Республіці Крим і м. Севастополь 16 березня 2014 року, та протиправна анексія Російською Федерацією цієї частини території України не можуть бути підставою для будь-якої зміни їх статусу та державно-правової приналежності.

Після схвалення Генеральною Асамблеєю ООН резолюції «Територіальна цілісність України», це рішення Комітету міністрів стало черговим вагомим кроком у напрямку до широкого міжнародного засудження неправомірних дій Російської Федерації. Цей документ містить чіткий політичний сигнал для Росії: у міжнародних відносинах не можна переходити «червону лінію», позначену сучасним міжнародним правом, за нею лежить шлях до самоізоляції та маргіналізації будь-якої країни, шлях за межі співдружності цивілізованих держав.

Комітет міністрів Ради Європи привітав участь у засіданні в.о. Міністра закордонних справ України А. Дещиці, який підтвердив відданість нашої держави обов’язками і зобов’язанням перед Радою Європи, взятим на себе Україною під час набуття членства. Він схвально сприйняв прагнення нової української влади якнайшвидше реалізувати реформи з метою підвищення рівня захисту прав людини та удосконалення функціонування демократичних інститутів.

Комітет міністрів також привітав план заходів невідкладної допомоги для України, підготовлений Генеральним секретарем Ради Європи Т. Ягландом, який включає залучення Венеціанської комісії для надання Україні експертної допомоги у здійсненні демократичних реформ, та закликав до його невідкладної реалізації.

Комітет міністрів закликав причетні сторони невідкладно забезпечити дотримання припису Європейського суду з прав людини, виданого в рамках судового провадження за позовом «Україна проти Російської Федерації». Цей припис встановлює обов’язок як України, так і Росії утриматись від вжиття будь-яких заходів, зокрема воєнних дій, в результаті яких можуть бути порушені права цивільного населення, включаючи створення ризику для їх життя та здоров’я. Така вимога Суду, підтримана Комітетом міністрів, набуває особливої актуальності у світлі останніх фактів насильства та порушення прав української і кримськотатарської громад Криму.

Комітет міністрів Ради Європи із великою зацікавленістю вивчив звіт делегації Консультативного комітету Рамкової конвенції Ради Європи про захист національних меншин, яка з 20 до 26 березня ц.р. відвідала з візитом для цієї цілі Україну. Констатувавши в ході обговорення, що рівень захисту національних меншин у східних і південних регіонах України не погіршився з часу ухвалення попередньої моніторингової доповіді, учасники засідання відзначили занепокоєння експертів Консультативного комітету щодо безпеки осіб, які належать до національних меншин, зокрема, в Криму.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.