АП та МЗС не докладатимуть зусиль для висунення Надії Савченко на Нобелівську премію миру - ДОКУМЕНТ

apmzs savchenko

 
«Адміністрація Президента та Міністерство Закордонних Справ України прихильно поставилися до ідеї висунення Надії Савченко на Нобелівську Премію Миру, але ніяких кроків в цьому напрямку робити не будуть, бо, бачите, в Савченко небагато шансів».


Про це повідомив ініціатор висунення Героя України Надії Савченко на Нобелівську премію миру, директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД Сергій Пархоменко, поінформували «Конфліктам і законам» у прес-службі Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД.

«У відповідь на мою пропозицію з АП надійшло 2 листи. Попри те, що Адміністрація і МЗС  взяли мою пропозицію до уваги та провели ряд консультацій, в другому листі мені написали буквально наступне:

«Підтримуючи в цілому ідею відзначення Героя України Н. Савченко на міжнародному рівні, зазначаємо, що за результатами проведеної зовнішньополітичним відомством роботи з урахуванням аналізу рішень Норвезького Нобелівського комітету попередніх років, а також беручи до уваги низку інших чинників, ймовірність отримання її кандидатурою більшості голосів членів Комітету у разі висунення на номінацію, наразі вбачається невисокою».


apmzs savchenko1

Дивно, чому українська сторона навіть не намагалася подати кандидатуру Савченко на розгляд Комітету. США не побоялися висунути на дану номінацію навіть таку неоднозначну особу, як Дональд Трамп. Бо там мова іде про національний інтерес, про імідж США в світі. Імідж України, в свою чергу, тримається лише на ентузіазмі волонтерів і героїзмі військових», - відзначає Сергій Пархоменко.

На думку політолога, така реакція владних структур говорить про те, що українська влада просто не захотіла докладати зусиль для лобіювання кандидатури Савченко, хоча за умов проведення грамотної інформаційної кампанії шанси української льотчиці значно зросли б.

«Уявляєте, як би реагувала світова спільнота і який би був удар по керівництву Росії, якби зараз судили не просто українську військову, а Нобелівського лауреата? В України з’явився б дуже вагомий козир на користь визволення нашої полоненої. Нині ж ми бачимо лише декларативні кроки без конкретних результатів. А в цей момент життя Савченко - під реальною загрозою», - каже експерт.

Втім, Сергій Пархоменко не виключає того, що особисто ані Порошенка, ані Клімкіна не було поінформовано про дану ініціативу. Тому 9 березня політолог подав онлайн-петицію на сайті Президента. Петиція має стати доступною для публічного перегляду протягом 2-х робочих днів.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.