​Польща стала непостійним членом Радбезу ООН і буде активною у справі України

Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй у п'ятницю в таємному голосуванні підтримала кандидатуру Польщі як непостійного члена Ради безпеки ООН у 2018-2019 роках. Польща була єдиним кандидатом від групи країн Східної Європи, повідомляє Польське радіо.


Польща, яка отримала 190 голосів (дві держави утрималися від голосування), оголосила свою кандидатуру до Радбезу ООН у 2009 році. Від грудня 2016 року, коли Болгарія зняла свою кандидатуру на непостійного члена Ради безпеки ООН, Польща була єдиним кандидатом від групи.

Країни Центральної та Східної Європи мають гарантоване місце в складі Ради безпеки ООН. Польща замінить Україну. Термін повноважень нових непостійних членів Ради розпочнеться 1 січня 2018 року.

Як повідомляє Польське радіо, у Радбезі ООН Польща буде активною в справі України. Про це заявив міністр МЗС Польщі Вітольд Ващиковський,. «Ситуація в Україні буде однією з проблем, які Польща обговорюватиме у Раді безпеки ООН», - сказав Ващиковський.

Тероризм, злочини проти людяності, недотримання принципів міжнародного права, ситуація в Україні, - це, як заявив міністр закордонних справ Вітольд Ващиковський, деякі з проблем, які Польща планує обговорювати на форумі Ради безпеки ООН.

За словами голови МЗС, вибір Польщі до Радбезу ООН – це «велика перемога польської дипломатії та важливий успіх у нашій закордонній політиці».

Міністр Ващиковський нагадав, що Польща вшосте була обрана непостійним членом Ради безпеки ООН.

«Ми хотіли б, серед іншого, брати участь у вирішенні проблем африканського континенту. Звичайно, також залишатимемося активними в питаннях, пов'язаних із нашим безпосереднім сусідством, зокрема, ситуацією в Україні», - зазначив керівник польської дипломатії.

Польща свій термін в Раді безпеки ООН розпочне 1 січня 2018 року.

Фото з відеоролика YouTube



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.