Відбулося пленарне засідання Верховної Ради України

vr18 05

 
Для участі у пленарному засіданні зареєструвалося 309 народних депутатів. Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив ранкове засідання. А.Парубій зазначив, що сьогодні виповнюється 72 роки з дня введення в дію злочинного наказу Сталіна про виселення всього кримськотатарського населення Криму, що визнано геноцидом мирного населення.


«Під час депортації 18-20 травня за три дні було виселено більше 180 тисяч осіб. Депортація мала катастрофічні наслідки для кримських татар в місцях заслання. Від голоду, хвороб, виснаження загинуло понад 30 тисяч кримських татар. Лише незалежна Україна дала змогу кримським татарам повернутися на рідну землю, звідки були вигнані їхні прадіди, діди та батьки, і вільно жити без страху, арештів і переслідувань.

Російська окупація Криму знову повернула кримськотатарське населення в часи жорстоких утисків і переслідувань. Головний орган самоорганізації кримських татар Меджліс російськими окупантами проголошений екстремістською організацією. Страх і усвідомлення власного злочину змушують окупантів забороняти навіть жалобні заходи в пам’ять жертв депортації. На жаль, таких утисків зазнають в Криму і українці. Крим – це Україна», - наголосив А.Парубій.

О 12 годині українці в усьому світі , у тому числі в Україні, вшанують пам’ять жертв депортації кримськотатарського народу.

Народні депутати виступили з заявами, повідомленнями, пропозиціями.

Після закінчення виступів А.Парубій оголосив про входження народного депутата Оксани Білозір до складу депутатської фракції «Блок Петра Порошенка».

Головуючий також повідомив про створення у Верховній Раді міжфракційного депутатського об’єднання «Сприяння розвитку водного транспорту України», головою якого обрано народного депутата Дениса Силантьєва.

На вимогу двох фракцій у пленарному засіданні оголошено перерву для проведення консультацій.

Верховна Рада України прийняла за основу законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення сприятливих умов для впровадження благодійних текстових повідомлень.

Проектом (№2297) пропонується законодавчо унормувати механізм збирання коштів на благодійні цілі за допомогою благодійних текстових повідомлень.

Проект прийнято з урахуванням поправок, виголошених під час обговорення.

Прийнято за основу проект Закону України «Про внесення змін до Податкового Кодексу України (щодо створення сприятливих умов для впровадження благодійних телекомунікаційних повідомлень)».

Законопроектом пропонується звільнити від оподаткування податком на додану вартість «операції оператора телекомунікацій з надання телекомунікаційних послуг в частині здійснення благодійного телекомунікаційного повідомлення на благодійні цілі», а також дозволити таким платникам податку зменшувати суми податкових зобов'язань з податку на додану вартість «в разі відмови абонента від передплачених, але не отриманих телекомунікаційних послуг,… при перерахуванні частини суми передоплати телекомунікаційних послуг у якості благодійної пожертви при виконанні благодійного телекомунікаційного повідомлення за дорученням абонента».

Проект Закону зареєстровано за №3467.

Народні депутати розглянули у першому читанні проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження інтегрованих підходів в управління водними ресурсами за басейновим принципом».

Рішення щодо законопроекту буде прийнято на наступних пленарних засіданнях.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій закрив пленарне засідання.

Наступне пленарне засідання четвертої сесії відбудеться у четвер, 19 травня, повідомляє Інформаційне управління ВР України.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.