​Пленарні засідання Верховної Ради України 19 вересня 2019 року

Для участі у ранковому засіданні Верховної Ради зареєструвались 396 народних депутатів. Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відкрив ранкове засідання Верховної Ради. На початку засідання Верховна Рада включила до порядку денного другої сесії проект Закону про внесення змін до Закону України «Про столицю України - місто-герой Київ» (№2143). Строки внесення альтернативних законопроектів скорочено на половину.


Народні депутати перейшли до розгляду за скороченою процедурою проекту Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності провайдерів програмної послуги багатоканальних цифрових ефірних телемереж із загальнонаціональним покриттям» (№2035).

Доповів народний депутат Олександр Ткаченко. Він сказав, що зараз аналогове мовлення здійснює одна фірма і законопроектом вносяться правки для забезпечення прозорості щодо власників такої компанії, оскільки це питання національної безпеки.

Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендує прийняти законопроект у першому читанні за основу.

Проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності провайдерів програмної послуги багатоканальних цифрових ефірних телемереж із загальнонаціональним покриттям» у першому читанні за основу підтримали 290 народних депутатів. Законопроект буде готуватися до другого читання у скорочені на половину терміни.

Розглядається у першому читанні проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» щодо вдосконалення процедури звільнення та призначення членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення» (№2036). Законопроект розглядається за скороченою процедурою.

Народний депутат Олександр Ткаченко, доповідаючи законопроект зазначив, що він направлений на забезпечення тяглості Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендує Верховній Раді ухвалити законопроект у першому читанні за основу.

Верховна Рада 292 голосами ухвалила у першому читанні за основу проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» щодо вдосконалення процедури звільнення та призначення членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення». У законопроекті враховано пропозицію щодо одночасного рейтингового голосування за кандидатів в члени Нацради. Термін підготовки законопроекту до другого читання скорочено на половину.

Д.Разумков оголосив до розгляду у другому читанні проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення охорони прав на компонування напівпровідникових виробів» (№1062).

Законопроект представила заступник голови Комітету з питань економічного розвитку Роксолана Підласа. Законопроект спрощує умови отримання права власності на компонування напівпровідникових виробів і гармонізує законодавство до європейського.

До Комітету надійшло 10 зауважень, враховано дев’ять. Законопроект рекомендовано прийняти у другому читанні та в цілому із подальшим техніко-юридичним доопрацюванням.

У другому читанні та в цілому проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення охорони прав на компонування напівпровідникових виробів» підтримали 236 народних депутатів.

Розглядається у другому читанні проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення процедури проведення фінансової реструктуризації» (№1070).

Доповів проект Закону голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев. Законопроект тимчасовий і буде діяти з метоюрозширення застосування банками України положень Закону «Про фінансову реструктуризацію», який має втратити чинність з 19 жовтня 2019 року.

До Комітету надійшли правки, які враховані в законопроекті.

Проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення процедури проведення фінансової реструктуризації» в другому читанні та в цілому підтримали 300 парламентаріїв.

Народні депутати перейшли до розгляду проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури» (№1032) у другому читанні.

Доповідає голова Комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський. Законопроект направлений на повне перезавантаження прокуратури.

Під час підготовки до другого читання надійшло 197 пропозицій. Врахована – 101. Комітет рекомендує увалити законопроект у другому читанні і в цілому.

Народні депутати розглянули відхилені Комітетом поправки, однак жодна не була підтримана у сесійному залі.

Проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури» Верховна Рада 259 голосами ухвалила у другому читанні і в цілому.

До розгляду оголошений проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення публічних закупівель» (нова редакція) (№1076). Законопроект розглядається у другому читанні.

Доповідає заступник голови Комітету з питань економічного розвитку Роксолана Підласа. За її словами, фактично, пропонується нова редакція Закону «Про публічні закупівлі». Законопроект направлений на зменшення корупційної складової при закупівлях.

У Комітет надійшло 125 поправок і зауважень, з них 76 – враховано. Комітет рекомендував законопроект до ухвалення у другому читанні та в цілому з техніко-юридичними правками.

Головуючий оголосив півгодинну перерву у ранковому засіданні Верховної Ради.

Після перерви народні депутати продовжили розгляд законопроекту №1076 у другому читанні.

Верховна Рада підтримала: правку №103 до законопроекту, якою пропонується пункт 3 частини 2 статті 40 запропонованої редакції Закону України «Про публічні закупівлі» доповнити абзацом, що стосується закупівлі товарів, робіт і послуг для забезпечення потреб оборони в умовах воєнного стану; правку №105, яка доповнює одним абзацом частину 7 статті 40 запропонованої редакції Закону; правку №108, яка доповнює частину 5 статті 41 законопроекту.

Проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення публічних закупівель» (нова редакція) ухвалено у другому читанні і в цілому. «За» таке рішення проголосували 292 парламентарії.

Верховна Рада розглядає проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» щодо подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб» (№1057).

Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, представляючи законопроект повідомив, що він направлений на спрощення подання звітності. Пропонується відкласти введення єдиної поквартальної звітності до 2021 року.

Комітетом не врахована одна поправка. Рекомендується підтримати законопроект в цілому.

Проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» щодо подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб» в цілому підтримали 335 народних депутатів.

Розглядається проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб» (№1072).

Представляючи законопроект до розгляду у другому читанні голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев сказав, представляючи законопроект повідомив, що він пов’язаний із попереднім і вносить відповідні зміни в Податковий кодекс України.

Верховна Рада 335 голосами підтримала у другому читанні і в цілому проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб».

У другому читанні розглядається проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо перезавантаження влади» (№1066).

Голова підкомітету Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олександр Корнієнко повідомив, що законопроектом запропоновано реформувати державну службу. Зокрема, запроваджується контрактна форма трудового договору.

При підготовці до другого читання Комітет розглянув 243 правки до законопроекту. Повністю враховані 104 правки, частково і редакційно – 25. Комітет рекомендує ухвалити законопроект у другому читанні і в цілому.

Проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо перезавантаження влади» ухвалений в другому читанні і в цілому 228 голосами.

Верховна Рада включила до порядку денного другої сесії проект Закону «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо захисту прав інтелектуальної власності під час переміщення товарів через митний кордон України» (№1230).

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков закрив ранкове засідання.

Для участі у вечірньому засіданні Верховної Ради зареєструвались 391 народних депутатів.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відкрив вечірнє засідання Верховної Ради.

Із заявою від двох фракцій виступила член депутатської фракції політичної партії «Європейська солідарність» Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Верховна Рада перейшла до розгляду питання про призначення на посаду Голови Фонду державного майна України.

Постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Ірина Верещук представила Дмитра Сенниченка, кандидатуру якого внесено на посаду Голови Фонду державного майна України.

Д.Сенниченко виступив перед народними депутатами і зазначив, що на даній посаді планує забезпечити ефективне керування державним майном і забезпечити приватизацію, визначених для цього об’єктів.

Голова Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха повідомив, що Комітет заслухав на своєму засіданні Д.Сенниченка, надав йому свої рекомендації і прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді підтримати його кандидатуру на посаду Голови Фонду державного майна України.

Верховна Рада призначила Дмитра Сенниченка Головою Фонду державного майна України. «За» таке рішення проголосували 238 народних депутатів.

Народні депутати перейшли до розгляду у другому читанні проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих положень кримінального процесуального законодавства» (№1009).

Член Комітету з питань правоохоронної діяльності Юлія Яцик зазначила, що даним законопроектом удосконалюється кримінальне процесуальне законодавство, зокрема, відміняються так звані «правки Лозового».

До Комітету надійшло 153 пропозиції і правки, з них 38 – були враховані. Комітет рекомендує ухвалити законопроект у другому читанні і в цілому.

Народні депутати розглядають відхилені Комітетом правки.

Головуючий оголосив перерву в засіданні на 30 хвилин.

Після перерви Верховна Рада продовжила розгляд правок до проекту Закону №1009.

Головуючий продовжив вечірнє засідання на 15 хвилин.

Верховна Рада 242 голосами прийняла рішення повернути проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих положень кримінального процесуального законодавства» у Комітет на доопрацювання з наступним поданням на повторне друге читання.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков закрив вечірнє засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.