​Американські ЗМІ повідомляють про можливу перевірку Помпео та його дружини наглядовим органом Держдепу США

Державний секретар США Майк Помпео є суб'єктом розслідування з боку Генеральної інспекції (спеціальний незалежний наглядовий орган в структурі уряду США - прим. ГА) Державного департаменту США. Про це повідомляє американська медійна видавнича компанії McClatchy з посиланням на текст скарги викривача, яка була оприлюднена у результаті позову організації American Oversight до Державного департаменту. Відзначається, що Держдеп відмовився відповісти на запит McClatchy про коментар. Про відмову у коментарі повідомили і New York Times, передає «Голос Америки».


«Провідні чиновники Держдепу сприяли порушенням з боку Помпео, стверджує викривач», - пише видання New York Times.

Видання McClatchy відзначає, що з тексту скарги викривача випливає, що безпосередні свідки, включно із самим викривачем, робили численні спроби повідомити керівникам Держдепу та юридичним радникам про буцімто «сумнівні дії» з боку Помпео, але їх зусилля були «заблоковані». Як повідомляє видання, у тексті відзначається, що йдеться про випадки, які, буцімто, мали місце у Вашингтоні, Нью-Йорку, Флориді та за межами США.

Видання відзначає, що Держдеп забілив частину інформації із скарги, мотивуючи це тим, що інформація стосується поточного розслідування. На думку McClatchy, це підтверджує, що «принаймні одне розслідування щодо державного секретаря триває». Видання The New York Times, для порівняння, пише, що видалення Держдепом частини інформації «може вказувати», що інспекція щодо Помпео триває.

«Версія скарги, де велику частину тексту закрито, вказує, що провідні чиновники сприяли неналежній поведінці пана Помпео навіть після того, як викривач озвучив своє занепокоєння всередині агенції - це вказує на можливість існування кола співучасників, про що не було відомо раніше. Зіткнувшись зі спротивом у виконавчій та юридичній службах Держдепу, викривач подав скаргу до Генеральної інспекції, що, очевидно, призвело до розслідування щодо неналежного використання ресурсів платників податків Помпео та його дружиною», - пишуть у The New York Times.

У виданні також відзначають, що «Помпео став об'єктом розгляду через те, що без розголосу відвідував донорів Республіканської партії та політиків під час мандрівок за кошти платників податків під егідою Держдепу як у США, так і за кордоном». Стаття звертає увагу і на те, що минулої п'ятниці Помпео, «використавши ресурси Держдепу», відвідав Лідерський саміт родин у штаті Айова. Видання називає захід «регулярною зупинкою республіканських кандидатів у президенти».

Як відомо, 15-го травня адміністрація США звільнила очільника Генеральної інспекції Стіва Лініка. Останній, відзначає видання, минулого місяця заявив, що інспекція розслідувала, чи Помпео та його дружина займались особистим бізнесом у робочий час, а також роль Помпео у сумнівній угоді з продажу зброї до Саудівської Аравії.

Повідомлення ЗМІ підхопили критики адміністрації США.

«Викривач підняв тривогу з приводу корупції провідного дипломата Трампа. Це потворно», - твітує конгресмен-демократ Біл Паскрелл-молодший.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.