​Ідліб в облозі збройних угруповань, що складаються з іноземних терористів

На стороні режиму Башара Асада в Сирії борються щонайменше 120 тисяч іноземних терористів, підтримуваних Іраном. Сирійський Ідліб знаходиться в облозі 22-х озброєних угруповань за трьома напрямками.


Режим Асада в своїх операціях проти сирійської опозиції довгий час використовує не армію, а в основному проіранські угруповання. Ці угруповання на даний час зосереджені в Ідлібі, Дамаску, Хомсі, Дейр-ез-Зорі і на кордоні з Ліваном.

Тегеран почав відправляти своїх ополченців у Сирію на початку 2014 року, повідомляє агентство «Анадолу» з посиланням на іранську пресу і джерела в опозиційних угрупованнях.

Проіранські угруповання почали активно брати участь в операціях сирійського режиму на початку 2015 року, коли опозиція встановила повний контроль над Ідлібом і підступила до провінції Лазкійе. У той час Башар Асад визнав тяжке становище своєї армії і скорочення її чисельності.

Щоб підтримати режим Асада, іранська армія і розвідка направили до Сирії десятки тисяч іноземних терористів з Іраку, Лівану, Афганістану і Пакистану.

Чисельність проіранських добровольців в Сирії сягає 120 тисяч, і майже половина з них дислокована навколо Ідлібу.

У 232 точках навколо зони деескалації в провінції Ідліб дислоковані 22 іноземні проіранські угруповання.

На сході Ідлібу і заході Алеппо дислоковані 12 угруповань: афганські «Бригади Фатімійюн» і пакистанські бойовики з бригади «Зейнебійюн», іракські угруповання «Харакат ан-Нуджеба», «Сили Бедира», бригади «Імам Алі» і «Імам Хусейн», ліванський рух «Хезболла», іракська «Бригада Бекіра», іранські «Аль-Кудс» і «Армія Мехді», сирійські «Бригади Галібійюн» і загони «Хаккин Сахіплері».

На південному сході Ідлібу і півночі Хами дислоковані сім угруповань: «Харакат ан-Нуджеба», ліванський рух «Хезболла», іранські бригади «Імам Алі» і «Абу Фаділь Аббас», іракська «Бригада Бекіра», іранські «Аль-Кудс» і армія «Мехді».

На південному заході Ідлібу і в околицях Лазкійе дислоковані три угруповання: іракська «Хезболла», «Бригади Зюльфікар» і «Харакат ан-Нуджеба».

Крім них, у Сирії діють іранські «Бригади Бесідж», «Бригади Зейнеп», палестинський «Аль-Кудс» і Корпус вартових ісламської революції.

Як повідомляє агентство «Анадолу» з посиланням на ЗМІ Ірану і джерела в силах безпеки, у ході операцій і боїв у Сирії з лютого 2013 року загинули щонайменше 15 іранських генералів.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.