​Віктор Суворов: Майже половина персоналу російських дипломатичних місій - шпигуни

Навіть половина співробітників російських дипломатичних місій є шпигунами, і це, мабуть, більше, ніж у будь-якій іншій країні світу, - говорить в інтерв'ю Польському пресовому агентству Віктор Суворов, російський письменник, який проживає у Великобританії, колишній радянський військовий розвідник. Суворов додає, що небезпечнішими за шпигунів під прикриттям дипломатів є глибоко замасковані офіцери, які видають себе за громадян інших країн, повідомляє Польське радіо.


Як він зазначив, у російських дипломатичних представництвах перебувають три групи людей - справжні дипломати, шпигуни зі служби безпеки, які видають себе за дипломатів, і шпигуни з військової розвідки ГРУ.

«Для майже половини російського дипломатичного персоналу основним заняттям є не дипломатія, а шпигунство. Я не можу з упевненістю сказати, як це є в інших країнах, але з великою ймовірністю можна сказати, що в російських посольствах відсоток персоналу, який насправді займається шпигунством, найвищий у світі», - сказав Віктор Суворов.

Суворов нагадав, що в 1970-х він сам служив у радянському представництві в Європейському штабі ООН у Женеві - де в той час проходили дуже важливі переговори щодо ядерного роззброєння, - і що половина дипломатів були чиновниками КДБ та ГРУ. Як він пояснює, використання дипломатів у подвійній ролі має в росії давню традицію, оскільки воно стало широко застосовуватися з часу створення Радянського Союзу.

Суворов зазначає, що небезпечнішими за шпигунів, які працюють під виглядом дипломатичної діяльності, але які раніше мали радянський, а тепер російський паспорти, є ті нелегальні, глибоко замасковані, які вдають - часто протягом багатьох років - громадян інших країн. Як приклад Суворов згадав Ріхарда Зорге, який кілька років - аж до смерті у 1944 році - працював на радянську розвідку, видаючи себе за німецького журналіста.

Суворов вважає, що рішуча реакція Чехії на розкриття інформації про те, що російські агенти брали участь у вибуху боєприпасів 2014 року, є правильним шляхом.

«росія, з одного боку, сильна країна, але, з іншого боку, це лише дуже слабка копія Радянського Союзу. Радянський Союз насправді був військовою наддержавою, тоді як росія є картонною державою, гнилою, але вона також небезпечна з цієї причини. Існує лише один метод відповісти на діяльність кремля - показати силу. Якщо ви проявите силу, ви переможете», - аргументує Суворов.

Віктор Суворов - російський письменник, публіцист. Раніше він служив у радянській армії, а потім у військовій розвідці ГРУ, але в 1978 році втік до Великобританії, де і мешкає дотепер.

Віктор Суворов. Фото Укрінформ



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.