​Так формується успішний бізнес в Україні за допомогою регулятора

Населення за електроенергію платить понад 40 млрд грн у рік. Бізнес і бюджетні установи (непобутові) платять близько 110 млрд грн у рік. Чому така спокуса піднімати тарифи далі саме для непобутових. Бо це дає відразу більше грошей. З 1 жовтня +10%, а з травня сумарно тарифи для них підняті вже на 27%.


27% від 120 млрд. грн. = 30 млрд грн у рік.

Але зазвичай у нас тарифи ніколи не понижуються. Тому ці додаткових 30 млрд. грн. будуть кожен наступний рік. Так формується успішний бізнес в Україні за допомогою регулятора.

Більшість цих грошей піде тепловій генерації, а саме ДТЕК.

Всі прорахунки менеджменту, який брав доларові кредити при гривневому бізнесі, сплатять споживачі підвищеним тарифом. 65 млрд грн боргів будуть виплачені. Ті, хто дешево купив єврооблігації - добре зароблять.

Біда у тому, що енергетиці з того толку нуль. Через 3-5 роки усім знову скажуть, «дивіться зношеність основних засобів 70% - треба знову піднімати тарифи або будете без електроенергії». І навіть знайдуть європейця, який це підтвердить. Завтрашня ситуація вже ясна, як Божий день

А в офісі ДТЕК вчора, мабуть, було свято. Їх тариф у жовтні складе, мабуть, не менше 1,4 грн.

Для довідки, тариф теплової генерації:

- травень 2015р (розпал деолігархізації) - 0,77 грн
- червень 2016р. - 0,99 грн. Далі Вовк обіцяв пониження тарифу.
- липень 2016 - 1,06 грн
- серпень 2016 - 1,17 грн
- вересень 2016 - 1,23 грн (за 20 днів)
- жовтень 2016 - 1,4 грн (оцінка).

Ну що ж - цей інституційний досвід регулятора по деолігархізації депутати визнали цінним.

А вы держитесь там. Всего хорошего :).

А якщо серйозно, які методи впливу на ситуацію ви бачите і вважаєте реальними?

Андрій Герус, facebook.com

Фото vesti.dp.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.