Влада влаштовує «дикі танці» навколо участі Юлії Тимошенко у судових процесах

timoshenko 05 03 2012

 
Захисник екс-прем’єр-міністра України Андрій Кожем’якін заявляє про абсурдність дій співробітників пенітенціарної служби навколо забезпечення участі Юлії Тимошенко у судових процесах з розгляду порушених проти неї кримінальних справ з політичних мотивів.


"Влада намагається пограти в ці ігри, які вона влаштовує з учорашнього дня, тобто заїжджають машини на територію лікарні, виїжджають з території лікарні. Йде така собі гра у "привеземо-не привеземо", - сказав Андрій Кожем’якін.

Захисник наголосив, що Юлія Тимошенко однозначно висловилася щодо своєї участі у судових засіданнях як у Харкові, так і у Києві. "Юлія Тимошенко не відмовлялася від участі у будь-якому засіданні, і на будь-якому допиті свідка по справі Щербаня. Юлія Тимошенко – не вільна людина, вона відбуває покарання, тому пенітенціарна служба повинна діяти за законом", - підкреслив він.

У свою чергу Олександр Плахотнюк додав, що немає жодного документального підтвердження про відмову Юлії Тимошенко від участі у судових процесах. "Ніякої письмової, або усної заяви не існує. Пенітенціарна служба не надасть жодного документу, жодного відео про відмову. Я заявляю, що факти, викладені в акті, не відповідають дійсності", - зазначив захисник.

Як відомо, сьогодні головуючий у справі суддя Київського районного суду Харкова Костянтин Садовський оголошував перерву у слуханні справи щодо діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України" для з’ясування можливості участі Юлії Тимошенко у засіданні. Згодом через її відсутність судове засідання було перенесено на 22 березня.

Нагадаємо, Юлія Тимошенко перебуває на стаціонарному лікуванні у харківській лікарні. Згідно з законодавством, суд не може розглядати справу за відсутності обвинуваченого та повинен призупинити провадження до моменту одужання, коли людина зможе особисто брати участь у судовому розгляді.

Лікарі берлінської клініки Charité рекомендували Юлії Тимошенко продовжити лікування у стаціонарних умовах, повідомляє tymoshenko.ua.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Ночь была очень неспокойная, 18 ударных дронов типа «шахед» применила рашистская федерация против нашей страны этой ночью

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.