​У Держдепі США хочуть включити Китай і російський проект «Посейдон» до нової угоди з ядерної зброї

Нова система контролю над зброєю має вийти за рамки традиційного двостороннього формату США - росія. Про це заявив високопосадовець США під час брифінгу для преси в понеділок.


Угода з контролю над ядерною зброєю 2010 року між США та росією START, яка обмежує кількість ядерних ракет, бомбардувальників та боєголовок, які кожна з країн може розміщувати, закінчує діяти в 2021 році, що відкриває можливості для її перегляду, повідомляє «Голос Америки».

Американська сторона прагне долучити до угоди також і Китай і розповсюдити її дію і на нетрадиційні види зброї.

Новий START має охоплювати і «російські системи, які ще перебувають у стадії розробки. Серед них такі «трохи екзотичні системи», як «Посейдон» – підводний дрон на ядерному паливі та з ядерним зарядом, балістичні ракети, що запускаються з повітря, та інші», заявив посадовець.

Представник Держдепу також наголосив на необхідності долучити Китай до угоди про контроль над ядерною зброєю. Китай планує щонайменше подвоїти арсенал протягом наступних декількох років, але не має обмежень, передбачених угодами з контролю на озброєннями часів «Холодної війни», пояснив він. Китай було запрошено приєднатись до діалогу з питань безпеки США та росії. На запрошення, надіслане 19 грудня минулого року, поки не отримано відповіді, заявив посадовець.

Станом на початок 2019 року, дев'ять країн: США, росія, Великобританія, Франція, Китай, Індія, Пакистан, Ізраїль та Північна Корея мали 13 865 ядерних боєголовок, за даними Стокгольмського міжнародного інституту досліджень миру (SIPRI).

Дію угоди START може бути продовжено, заявив посадовець Держдепу під час прес-конференції. Власне, продовження дії ядерної угоди новий START не має зіткнутись із ускладненнями, заявив посадовець Держдепу. «З нашої сторони, гадаю, потрібно не більше, ніж обмін дипнотами. Я залишу росіянам розповідати про власний процес, але підозрюю, що володимир путін – не той, хто зіткнеться з великими проблемами із власною законодавчою гілкою».

У 2019 році США вийшли з Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (РСМД), підписаного президентом США Рональдом Рейганом і останнім радянським лідером Михайлом Горбачовим в 1987 році. Вашингтон мотивував вихід з договору його порушеннями з боку росії. Прикладом порушення договору з боку росії називають нові російські ракети 9М729.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.