У Берліні закликають Януковича не тягнути час із звільненням Тимошенко

zayava gauk

 

Президент Німеччини Йоахім Ґаук закликає Президента України Віктора Януковича не тягнути час і звільнити лідера опозиції Юлію Тимошенко і відкрити шлях для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Про це повідомив DW його речник, передають «Конфлікти і закони» з посиланням на прес-службу «Батьківщини».


За його словами, центральним питанням переговорів президентів України і Німеччини у Кракові ( Польща) стало звільнення Юлії Тимошенко. У Берліні закликають Віктора Януковича не тягнути час.

Німецький Президент вимагатиме від Віктора Януковича звільнення Юлії Тимошенко і очікує на "відкриту розмову" щодо угоди про асоціацію з ЄС.

«Федеральний президент у Кракові наполегливо наголошуватиме, що чим довше щодо Юлії Тимошенко немає чіткого рішення, тим більша загроза нависає над підписанням угоди про асоціацію на саміті у Вільнюсі», - сказав DW речник президента Німеччини.

За його словами, для президента Ґаука розв’язання цієї проблеми є барометром того, наскільки серйозними і вартими довіри є зусилля адміністрації Януковича з розвитку демократії та правової держави. При цьому в канцелярії німецького президента зазначають, що йдеться не лише про долю Юлії Тимошенко, а про питання правової держави, дотримання прав людини і демократичних стандартів в Україні загалом.

«В усіх цих сферах на сьогодні Україна не відповідає необхідним стандартам», - зазначають у Берліні.

Як відомо, у понеділок, 7 жовтня, у Кракові президенти Польщі, Німеччини та Італії на зустрічі з українським колегою обговорювали перспективи підписання Угоди про асоціацію між Україною і Європейським Союзом. Ініціатором зустрічі став польський президент Броніслав Коморовський, який напередодні запропонував Віктору Януковичу долучитися до раніше запланованих переговорів з президентами Німеччини та Італії Йоахімом Ґауком і Джорджіо Наполітано.

У Відомстві федерального президента DW повідомили, що Йоахім Ґаук поділяє позицію уряду, який готовий підписати угоду про асоціацію з Україною, якщо буде виконано висунуті Євросоюзом умови.

«На даний момент вони не виконані», - наголосили у відомстві президента Німеччини.

Крім питання вибіркового правосуддя, йдеться також про необхідність ухвалення закону про прокуратуру, а також виборче законодавство. У Берліні зазначають, що важливим для європейської інтеграції є не лише ухвалення законів, а й подальше їхнє виконання, за яким німецький уряд пильно стежитиме.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сложилась очень тяжелая обстановка на линии фронта - мы отошли на трех оперативных направлениях, и эта ночь была у нас довольно горячая

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.