Громадськість вимагає від міністра Захарченка покласти край анонімності міліціонерів

m znak

 

Громадські організації звернулись із відкритим листом до Міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка. В листі йдеться про необхідність запровадження персональних нагрудних знаків для кожного працівника міліції, які б дозволяли встановити особу правоохоронця, в разі якщо той порушив закон. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі Асоціації українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів.


«Соціологічні дослідження демонструють зростання кількості порушень прав людини з боку правоохоронців. При оскарженні та подальшому розслідуванні незаконних дій міліції часто неможливо встановити особу порушника. Працівники органів внутрішніх справ, навіть якщо й вдягнені у форменний одяг, не мають на ньому персональних ідентифікуючих елементів. Виключення становлять працівники ДАІ та дільничні, але й вони мають лише жетони із кодом, приналежність якого відповідному працівнику міліції встановити вкрай важко. Звичайно, кожен міліціонер має посвідчення, яке зобов’язаний пред’явити на вимогу людини, до якої він звертається, але на практиці міліціонери вкрай неохоче демонструють свої посвідчення», – йдеться в листі.

Ініціатори звернення кількома днями раніше оголосили про початок громадської кампанії «Знай, хто тебе захищає», кінцевою метою якої і є законодавче закріплення зовнішніх персональних знаків для міліціонерів. Вони закликають усі зацікавлені організації та ініціативи приєднуватись до кампанії та заявляють, що готові співпрацювати із МВС та іншими органами влади в питанні розробки системи ідентифікації для міліції. «Ми переконані, що введення індивідуальних ідентифікаційних знаків сприятиме зменшенню кількості конфліктних ситуації за участі правоохоронців, більш ефективному розслідуванню порушень прав людини з їх боку, що в свою чергу підвищить рівень довіри до міліції в суспільстві», – заявляють ініціатори кампанії в листі до Захарченка.

Під зверненням вже поставили свій підпис зокрема Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів, Фундація Регіональних Ініціатив, Тернопільська правозахисна група, Луганський правозахисний центр «Поступ» та інші громадські об’єднання.

Ознайомитись із повним текстом відкритого звернення та залишити під ним свій підпис можна за посиланням:http://umdpl.info/index.php?id=1379409316.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.