ВРЮ внесе подання про звільнення судді господарського суду Одеської області та судді Донецького окружного адміністративного суду за неналежну поведінку

zvilnennya medentseva

 
Вища рада юстиції під час засідання 4 серпня 2016 року за результатами таємного голосування вирішила внести подання Президентові України про звільнення Меденцева Павла Анатолійовича з посади судді господарського суду Одеської області та Бойка Миколи Івановича з посади судді Донецького окружного адміністративного суду у зв’язку з порушенням присяги судді.


Про це повідомляє прес-служба Вищої ради юстиції, передають «Конфлікти і закони».

До Вищої ради юстиції 11 лютого 2016 року надійшло рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 17 грудня 2015 року № 3884/дп-15, в якому зазначено, що суддя господарського суду Одеської області Меденцев П.А. з 8 квітня 2014 року до цього часу, за виключенням часу відпустки, без поважних причин не з’являється на робочому місці та не здійснює правосуддя, не повідомив протягом тривалого часу про своє місце перебування та причини неявки на роботу, тобто порушив присягу судді. Дисциплінарну справу щодо судді Меденцева П.А. було відкрито Комісією за зверненням голови господарського суду Одеської області Петрова В.С. від 13 травня 2014 року.

Крім того, постановою слідчого Генеральної прокуратури України від 20 травня 2014 року Меденцева П.А. оголошено у розшук у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною п’ятою статті 368 КК України (вимагання та одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі). Постановою Верховної Ради України від 30 червня 2015 року № 560-VIII надано згоду на затримання та арешт (взяття під варту) судді господарського суду Одеської області Меденцева Павла Анатолійовича.

«Оцінюючи в сукупності факти та обставини, встановлені за результатами дисциплінарного провадження, Комісія дійшла висновку, що суддею Меденцевим П.А. не дотримано морально-етичних принципів поведінки судді, вчинено дії, які порочать звання судді та принижують авторитет судової влади, тобто порушено присягу судді, у зв’язку з чим прийняла рішення рекомендувати Вищій раді юстиції внести подання про звільнення його з посади судді господарського суду Одеської області з підстав, передбачених пунктом 5 частини п’ятої статті 126 Конституції України», – зазначила доповідач із цього питання, член Вищої ради юстиції Наталя Волковицька.

Розглянувши рекомендацію Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 17 травня 2016 року щодо внесення подання про звільнення Бойка Миколи Івановича з посади судді Донецького окружного адміністративного суду за порушення присяги та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Малашенковою Т.М. за вказаною рекомендацією, ВРЮ вирішила внести подання Президентові України про звільнення Бойка М.І. за порушення присяги судді.

Підставою для відкриття дисциплінарної справи стосовно судді Бойка М.І. стало звернення голови Донецького окружного адміністративного суду Кірієнка В.О., в якому, зокрема, зазначено, що Бойко М.І. є суддею Донецького окружного адміністративного суду, проте, починаючи з 21 листопада 2014 року, до виконання своїх обов’язків відповідно до Указу Президента України від 12 листопада 2014 року № 866/2014 та наказу голови Донецького окружного адміністративного суду від 21 листопада 2014 року № 9/1–г «Про відновлення роботи суду» за новим місцем розташування суду у м. Слов’янську не приступив.

Крім того, на сайті терористичної організації – самопроголошеної «Донецької народної республіки» розміщений указ керівника цієї терористичної організації Захарченка О.В. від 17 березня 2016 року № 71 «Про призначення суддів», зі змісту якого вбачається, що Бойка Миколу Івановича призначено на посаду судді так званого Тельманівського районного суду ДНР.

Доповідаючи зазначене питання, член Вищої ради юстиції Т.Малашенкова наголосила: «Встановлені обставини щодо безпідставної відсутності на роботі та невиконання обов’язків судді без поважних причин, а також відомості, які вказують на призначення Бойка М.І. суддею терористичною організацією, кожна окремо та в сукупності підривають авторитет правосуддя, порочать звання судді та беззаперечно свідчать про порушення присяги судді».

Водночас Вища рада юстиції вирішила відкласти розгляд рекомендації Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 17 травня 2016 року щодо внесення подання про звільнення Матяш Таїсії Леонідівни з посади судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області за порушення присяги через її хворобу.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.