​Продати Україну. Дешево… або Чому у Зеленського ігнорують нинішній досвід Ізраїлю?

Зеленський дедалі більше нагадує Порошенка. З таким же ж підходом до українців: вам – дуля, а іноземцям – можливість купити в Україні землю.


Здавалося б, чому іноземців не влаштовує оренда на 50 років? У чому проблема? Дотримуйся закону, стався до угідь з розумом, відновлюй землю, якщо нашкодив. Навіщо ж вимагати продаж? А в Офісі президента вже вирішили, що вони скасують мораторій на землю, який діє до 1 січня 2020 року. І саме про це агентству Bloomberg розповів заступник голови ОП Олексій Гончарук.

Дивно, чому така потреба, аби іноземці могли саме купувати землю?

Відповідь на це питання знають нащадки євреїв, які будь-кому розкажуть історію заснування Ізраїлю, а точніше - Тель-Авіву, міста, що з’явилося в пустелі тільки тому, що 66 євреїв, які свято вірили у те, що вони на своїй землі, яка колись належала єврейському народу, КУПИЛИ у бедуїнів (відкритий ринок землі, чом би й ні?) шматок пустелі і влаштували там розподіл між собою, за принципом лотереї, який в історію увійшов, як лотерея мушлів, розділивши ще не існуючі ділянки.

Цікаво, а що нині з цього приводу думають нащадки бедуїнів, які колись мешкали на території начебто Палестини?

І сьогодні Тель-Авів простягнувся на 14 км вздовж узбережжя. А от з приводу продажу колись купленої землі, то сьогодні розумні євреї, усвідомлюючи, що нині і палестинці можуть так само, використовуючи вільний продаж землі, купити землю назад і піти за їхнім же прикладом створення поселень палестинців, в Основному законі закріпили, що існує Заборона передачі права власності «Право власності на ізраїльську землю - є це державна земля, земля Управління Розвитку чи землі Керен Киямет Ле-Ізраєль - не може бути продане ані шляхом продажу, ані якимсь іншим способом». Дивно, чи не так? А чому ж ізраїльтяни так опікуються територіями, які в жодному разі не можуть бути придбані іноземцями? Чи не тому, що знають, як правильно скуповувати, аби потому на куплених організовувати те, що потрібно тим, хто купив? Ось за цим посиланням https://www.knesset.gov.il/laws/special/eng/basic13_eng.htm?fbclid=IwAR1xD6dpaSn5D-1aFN3eMLYbF0i2hbKcoQNtIYnFWfcknDO_xr9hWX-jwy4 можна подивитись основний закон Ізраїлю, здивуватись:

То чому в Ізраїлі розуміють проблематику неможливості продажу землі іноземцям, а в Україні – ні, чудово розуміючи, що навіть окупант може піти за правилом євреїв, оскільки в росії вважають Київ – матір’ю міст руських. То що, дозволити окупанту, через підставних, купувати українську землю, аби він потім назвав її росією?

В офісі президента Зеленського не розуміють наслідків, чи не хочуть розуміти? Чи вони не в курсі того, про що писало Дзеркало тижня це у 2015 році у статті «Скуповування землі в Україні може привести до агроколоніалізму африканського зразка»? А в статті гарно виписано про всі наслідки, які нині є в країнах, що відкрили ринок землі для іноземців і куди ступила нога спекулянта Сороса.

«Наслідки агроколоніалізму катастрофічні. За рахунок передачі частини орних земель знизилося виробництво продовольства всередині країн. Інтенсивні способи землеробства нових господарів за принципом «не моє, не шкода» завдали величезної шкоди екології, зіпсувавши ґрунт, виснаживши підземні води, забруднивши ґрунт хімікатами», – зазначається в матеріалі.

Так задля цього у Зеленського хочуть зняти мораторій на землю, аби знищити українські чорноземи? Ну, Гітлер колись їх вивозив, а тепер і не треба: бо у Зеленського вважають, що навіщо українцям Україна? Так треба розуміти геніїв з офісу президента?

На жаль, ще жодна влада, яка була в Україні, не переймалась країною та захистом саме її інтересів. За дивіденди, гроші та особисте збагачення колишні комуністи здавали енергетику та великі підприємства росіянам, в угоду російському бізнесу були знищені заводи, що виробляли бензин, а тепер вирішили продати ще й українську землю іноземцям. На жаль ті, хто робить такі заяви, видко, не дуже зацікавлені в існуванні держави Україна, а інакше б брали за приклад Ізраїль і вводили б такі ж практики як і жити під час війни і як відстоювати власті інтереси. І, як написав політолог Вячеслав Ільченко в одному з коментарів у ФБ: чому не запозичити досвід Ізраїлю? Там всього 7% землі обертається на ринку землі, і то - це землі спецпризначення. 93% земель - це власність держави, і не може бути відчужена. Норма про заборону відчуження прямо вписана в ізраїльський Основний Закон.

Конфлікти і закони

Фото aquatek-filips.livejournal.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сложилась очень тяжелая обстановка на линии фронта - мы отошли на трех оперативных направлениях, и эта ночь была у нас довольно горячая

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.