​Слідом за кіпрським судом активи Ріната Ахметова також заморозив суд Нідерландів

У Нідерландах суд видав тимчасовий наказ про замороження базованих у Нідерландах компаній бізнесової групи, власником якої є найбагатша людина в Україні Рінат Ахметов. Рішення суду пов’язане з довготривалим судовим процесом щодо суми 820 мільйонів доларів, повідомляє «Голос Америки».


Systems Capital Management (SCM) належить Рінату Ахметову, який зібрав багатомільйонне багатство через свою бізнесову групу індустріальних і фінансових голдінгів та є власником українського футбольного клубу «Шахтар» Донецьк.

У грудні суд на Кіпрі також видав тимчасове рішення проти Ахметова, заморожуючи його активи і різні компанії SCM, у рамках юридичної суперечки з базованою на Кіпрі компанією Raga, яка твердить, що SCM не заплатила за продаж у 2013 році підприємств групи Ukrtelecom.

Нідерландський суд видав тимчасове рішення заморозити активи зареєстрованих у Нідерландах підприємств SCM, серед яких є найбільша українська сталеливарня Metinvest і найбільша приватна енергетична компанія та продуцент вугілля DTEK.

Представник компанії Raga надіслав у понеділок інформаційному агентству Reuters рішення суду. Ці рішення недоступні громадськості, але у вівторок Reuters попросив суд надіслати копію рішення на його адресу.

Компанія SCM заявила у вівторок, що їй нічого не є відомо про рішення нідерландського суду.

«Якщо йдеться про справу активів групи SCM, то вони працюють без змін», - сказано у заяві.

SCM також заявила, що подасть апеляцію на рішення суду на Кіпрі. Згідно з представником компанії Raga, наступне слухання у справі призначене на 27 лютого.

У п’ятницю група SCM додала: «Підприємства, що входять до складу SCM, будуть рішуче захищати свої інтереси проти безпідставного твердження Raga, що спричинило видачу тимчасового наказу».

Raga твердить, що SCM не повернула борг на суму 820 мільйонів доларів як результат арбітражного рішення на користь Raga у 2017 році.

Найновіше судове рішення проти Ахметова і SCM надійшло після того, як у грудні минулого року британський суд заморозив глобальні активи другого і третього найбагатших в Україні людей, Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова у зовсім іншій справі.

Фото VOA



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.