​Позачергове пленарне засідання Верховної Ради України дев’ятого скликання 13 квітня 2020 року

Для участі у засіданні зареєструвалося 357 народних депутатів. Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив позачергове пленарне засідання. Д.Разумков повідомив, що позачергове пленарне засідання проводиться у зв’язку з вимогою Президента України про скликання позачергового пленарного засідання Верховної Ради України дев’ятого скликання та відповідно до частини восьмої статті 19 Регламенту Верховної Ради України.


Головуючий сказав, що перелік питань розданий народним депутатам.

Головуючий повідомив, що 7 квітня Центральна виборча комісія зареєструвала народним депутатом, обраним на проміжних виборах 15 березня в одномандатному виборчому окрузі №179, Світличну Юлію Олександрівну.

Новообрана народний депутат склала присягу перед Верховною Радою.

Головуючий надав слово для виступу керівнику фракції «Батьківщина» Юлії Тимошенко. У виступі вона звернула увагу на законопроект про внесення змін до Державного бюджету України на 2020 рік.

Ю.Тимошенко закликала не приймати цей законопроект.

Із заявою виступила народний депутат Софія Федина.

Народні депутати приступили до розгляду визначених порядком денним питань.

Головуючий повідомив, що на Погоджувальній раді було досягнуто домовленості голосувати за законопроекти без обговорення, за винятком законопроекту про внесення змін до Державного бюджету на 2020 рік та проектів постанов про скасування рішення про відкриття ринку землі.

Головуючий надав слово для доповіді Прем’єр-міністру Денису Шмигалю.

Прем'єр-міністр представив проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік». Він наголосив: «Непрості часи вимагають від нас відповідальних дій. Ухвалення Державного бюджету надзвичайної ситуації - це і є та відповідальна дія. Це - найвищий рівень відповідальності, це - підтримка сценарію виходу України з кризи».

Прем'єр-міністр сказав, що вдалося зберегти фінансування багатьох програм, зокрема, додаткового фінансування регіонів, культури, освіти, військових.

Основним пріоритетом бюджету, за його словами є фінансування заходів з боротьби з коронавірусом. «Видатки Міністерства охорони здоров’я України пропонується збільшити на 16,4 мільярда гривень. Загалом, з іншими видатками, фінансування медицини зросте, фактично, в півтора рази», - сказав Денис Шмигаль.

Він також розповів про заходи, спрямовані на захист найвразливіших верств населення. Так, видатки Пенсійного фонду пропонується збільшити на 27,7 мільярдів гривень. Також планується підтримати осіб, які втратили дохід через коронакризу, малий бізнес.

Водночас, Прем'єр-міністр України підкреслив: «Уряд не забув про підтримку статей бюджету, які підживлюють і стимулюють економіку». Буде продовжене фінансування програми великого будівництва, зокрема на Дорожній фонд закладена безпрецедентна сума - 72 мільярди гривень. За словами доповідача: «Також вдалося зберегти програми регіонального розвитку та підтримки аграріїв».

Проект змін до бюджету передбачає створення фонду боротьби з коронавірусом і його наслідками. «Його бюджет 64,7 мільярди гривень», - поінформував Денис Шмигаль і окреслив, на які потреби будуть направлені зазначені кошти.

Заступник голови Комітету з питань бюджету Олександр Трухін доповів рішення Комітету щодо проекту Закону «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет Україна на 2020 рік» №3279.

О.Трухін повідомив, що Комітет з питань бюджету рекомендує Верховній Раді за результатами розгляду у повторному першому читанні прийняти проект Закону про внесення змін до Закону «Про Державний бюджет України на 2020 рік» за основу та в цілому як Закон у новій редакції, підготовленій Комітетом з питань бюджету разом з Міністерством фінансів.

Представники депутатських фракцій і груп взяли участь в обговоренні законопроекту.

Після закінчення виступів головуючий поставив на голосування пропозицію про прийняття за основу законопроект №3279-д.

252 голосами законопроект було прийнято за основу і 249 голосами «за» - в цілому.

Верховна Рада прийняла 302 голосами «за» у другому читанні та в цілому проект Закону про національну інфраструктуру геопросторових даних №2370.

За основу 316 голосами «за» за основу прийнято проект Закону про внесення змін до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» щодо запобігання поширення коронавірусної хвороби (COVID-19) №3320.

332 голосами «за» цей законопроект прийнято в цілому.

Народні депутати підтримали пропозицію про доручення Голові Верховної Ради невідкладно підписати цей Закон та направити на підпис Президенту України.

Верховна Рада 362 голосами «за» прийняла за основу проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля (щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу) №2339.

Наступним голосуванням народні депутати 328 голосами прийняли законопроект в цілому.

244 голосами «за» було прийнято за основу проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Антимонопольний комітет України» та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення системи органів Антимонопольного комітету №3132.

Народні депутати 310 голосами підтримали у другому читанні і в цілому проект Закону про внесення зміни до розділу XI «Перехідні положення» Кримінального процесуального кодексу України щодо особливостей судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні та розгляду окремих питань під час судового провадження на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID 19) №3276.

279 голосами «за» прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» з пропозиціями Президента України №1049.

Народні депутати розглянули проекти Постанови про скасування рішення Верховної Ради України від 31 березня 2020 року про прийняття в цілому як закону проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення».

Головуючий надав 10 хвилин для виступу голові фракції «Батьківщина» Юлії Тимошенко. Вона повідомила, що фракція внесла проекти постанов, якими вимагає від парламенту скасувати своє рішення про прийняття Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення».

Голова Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Сергій Кальченко повідомив, що Комітет на своєму засіданні розглянув 13 проектів постанов щодо скасування рішення Верховної Ради України про прийняття в цілому як закону проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення» і за підсумками розгляду прийняв рішення запропонувати Верховній Раді визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначених проектів постанов.

Головуючий поставив на голосування пропозицію про прийняття в цілому проектів постанови щодо скасування рішення про прийняття в цілому проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення»: №№ 2178-10-П, 2178-10-П1, 2178-10-П2, 2178-10-П3, 2178-10-П4, 2178-10-П5, 2178-10-П6, 2178-10-П7, 2178-10-П8, 2178-10-П9, 2178-10П10, 2178-10П11, 2178-10П12.

Жоден з проектів постанови не набрав необхідної кількості голосів.

Головуючий закрив позачергове пленарне засідання.

За матеріалами інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.