​Міжнародна спільнота підтримала реформу охорони здоров’я в Україні

Міжнародна спільнота підтримала реформування системи охорони здоров’я в Україні, закріплене у відповідному законопроекті, що уможливлює фінансування реформи, схваленому Верховною Радою в остаточному читанні в четвер, повідомляє «Голос Америки».


Медична система на основі «єдиного платника, побудована навколо інтересів пацієнтів, фінансована з загальнодержавних податків, наближує Україну до таких систем, як в Канаді, які покращують громадське здоров’я», - написав у Twitter посол Канади в Україні Роман Ващук, коментуючи результати голосування.

Посольство США в Україні та посольство Італії наголосили на підтримці реформи з боку країн «Великої сімки».

«Як і в квітні, посли G7 підтверджують свою підтримку реформи охорони здоров’я і закликають парламент схвалити закон, що гарантуватиме якісну охорону здоров’я в Україні», - заявило посольство США у Twitter.

«Посли G7 підтверджують підтримку реформи охорони здоров’я, наголошуючи на спільній квітневій заяві, що закликає Раду прийняти це законодавство». – написав посол Італії в України Давіде Ла Чечіліа.

Реформа допоможе подолати корупцію, йдеться в квітневій заяві «Великої сімки»: «Ми переконані, що прийняття цього плану, який визначає державні гарантії для фінансування страхових медичних послуг та ліків через Національну службу здоров’я України, є ознакою того, що Україна готова і віддана просуванню вперед на шляху життєво важливих реформ в охороні здоров’я та подоланні корупції».

В.о. Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун. Фото Facebook



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.