​Уряд М'янми на чолі з президентом Він Мьїн все ще зберігає легітимність і закликає не визнавати хунту

У М'янмі правляча партія «Національна ліга за демократію» (NLD) закликала ООН і міжнародну громадськість не визнавати хунту. Зокрема, в партії звернулися із закликом до іноземних дипмісій в країні відмовитися від роботи з Радою державного управління, сформованою військовою хунтою, повідомляє турецьке інформагентство «Анадолу».


Представник центрального адміністративного комітету NLD Аунг Кьі Ньїнт повідомив агентству «Анадолу», що багато іноземних дипломатів планують працювати з учасниками військового перевороту.

«Військовий переворот суперечить Конституції. Уряд М'янми на чолі з президентом Він Мьїн все ще зберігає легітимність. Жодна держава, яка поважає норми демократії, не повинна визнавати військову хунту», - зазначив він.

Спецпредставник ООН по М'янмі Крістін Шранер Бургенер 5 лютого провела в режимі відеоконференції переговори з заступником голови Ради державного управління і другим главою Генштабу ЗС М'янми Соє Віном.

Військовий переворот в М'янмі

У М'янмі 1 лютого армія оголосила про захоплення влади, затримавши міністра закордонних справ і державного радника Аун Сан Су Чжи та інших керівних осіб.

На даний час влада в країні перебуває в руках начальника Генштабу ЗС М'янми Мін Аунг Хлаінг.

Військові заявили, що переворот став відповіддю на звинувачення в масових фальсифікаціях на виборах 8 листопада 2020 року. Слідом за переворотом в країні оголошено режим надзвичайного стану.

М'янмою протягом року буде керувати військова хунта.

Унаслідок військового перевороту в М'янмі своїх посад позбулися 24 міністри ТА їх заступники.

Військова адміністрація звільнила міністрів в уряді екс-президента Він Мьїн і на першому етапі призначила 11 нових міністрів.

Начальник генерального штабу Мін Аунг Хлаінг, який взяв на себе управління країною, пообіцяв повернутися до демократичних виборів після скасування надзвичайного стану, а лідер NLD Аун Сан Су Чжи закликала громадськість протестувати проти перевороту.

Четвертого лютого генсек ООН Антоніу Гутерріш повідомив The Washington Post про готовність міжнародної організації зробити все, щоб військовий переворот в М'янмі провалився.

За словами глави міжнародної організації, для чинення тиску на М'янму будуть мобілізовані міжнародні гравці і міжнародне співтовариство.

Тисячі протестуючих у країні після перевороту організовують демонстрації в Янгоні та інших містах на знак протесту проти хунти.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.