​Друга атака на електронні пристрої у Лівані - на цей раз загинуло щонайменше 14 осіб, сотні поранені

Ще одна атака на електронні пристрої у Лівані. Міністерство охорони здоров’я повідомило, що принаймні 14 людей загинули та 450 були поранені у середу, 18 вересня, внаслідок хвилі вибухів рацій (walkie-talkie) у кількох частинах країни, повідомляє Голос Америки.

Принаймні один із вибухів стався під час одного з похоронів, організованих угрупованням Хезболла для трьох своїх членів та дитини, які були серед 12 загиблих у вівторок, коли масово вибухнули тисячі пейджерів, які використовувала група, вибухнули по всій країні, поранивши майже 3000 людей.

Хезболла звинуватила в атаках Ізраїль, який не прокоментував напад, навіть незважаючи на те, що експерти з безпеки на Близькому Сході та в США повідомили американським ЗМІ, що атаки на пейджери у вівторок були роботою ізраїльської розвідки, Моссада.

Іранські державні ЗМІ повідомили, що посол країни в Лівані Моджтаба Амані був серед поранених у результаті вибуху пейджера у вівторок.

Іран підтримує угруповання «Хезболла» та ХАМАС, а також конфлікти в Газі та вздовж ізраїльсько-ліванського кордону, які викликають побоювання щодо розширення регіонального воєнного конфлікту.

Інцидент з пейджерами стався через кілька годин після того, як уряд Ізраїлю оголосив про розширення своїх цілей у війні проти ХАМАСу у секторі Газа, зокрема, щоб захистити північний Ізраїль від ракетних атак «Хезболли».

На залишках пристроїв, що вибухнули у вівторок, було корпоративне маркування тайванського виробника Gold Apollo. Утім, засновник цієї компанії Хсу Чінг-Куанг заявив у середу, що його компанія не виробляла ці пейджери.

За його словами, компанія Gold Apollo дозволила використовувати свій бренд на пристроях, які виробляє та продає компанія BAC у Будапешті, Угорщина.

Американські журналісти із CBS News звернулись до угорської Bac Consulting з проханням прокоментувати, де і як виробляють та продають їхні пристрої. Компанія не відповіла на запити ні телефоном, ні електронною поштою.

Утім, речник Віктора Орбана, прем’єр-міністра Угорщини, Золтан Ковач відповів CBS News, що в офісі угорського лідера «немає інформації з цього приводу».

У своїх соцмережах речник угорського прем'єра написав, що компанія Bac Consulting є «торговельним посередником, який не має виробничих або операційних майданчиків в Угорщині». За його словами, компанія «має одного менеджера, зареєстрованого за заявленою адресою, і пристрої, на які посилається, ніколи не були в Угорщині».

«Служба нацбезпеки Угорщини співпрацює з усіма відповідними міжнародними партнерськими агентствами та організаціями», – повідомив Золтан Ковач.

Експерти з безпеки на Близькому Сході та в США у коментарях американським ЗМІ сказали, що, на їхню думку, ізраїльські агенти, ймовірно, якимось чином перехопили відправлення пейджерів, додали вибухівку до пристроїв, перш ніж пристрої потрапили до рук членів «Хезболли» у Лівані.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Полковник ЗСУ у запасі та військовий експерт Роман Світан у новому воєнному зведенні на 17 вересня обговорив наступні теми:

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.