​Китай проводить комплексні військові навчання навколо Тайваню

Китай розпочав масштабні військові навчання навколо Тайваню для відпрацювання спільного штурму, блокування та взяття під контроль ключових портів та районів острова. Навчання «Спільний меч-2024B» організовано лише через чотири дні після того, як лідер Тайваню Лай Цін-де виступив з першим зверненням до нації з нагоди «Національного дня», передає турецьке інформагентство Анадолу.

Як повідомили у Народно-визвольній армії Китаю (НВАК), тренування пройдуть у північній, південній та східній частинах острова із залученням ВМФ, сухопутних та ракетних військ, ВПС та інших військ.

У ході маневрів кораблі та літаки НВАК наблизяться до Тайваню з різних напрямків, різні сили відпрацюють спільний штурм, «зосередивши увагу на спільному патрулюванні ВМС та ВПС, блокуванні та взятті під контроль ключових портів і районів, нанесенні ударів по морських та наземних цілях, захоплення контролю, повідомив офіційний представник НВАК Лі Сі. Він назвав метою навчань «залякування сепаратистських сил, які прагнуть незалежності Тайваню».

У Міноборони Тайваню підтвердили повідомлення про навчання китайської армії. «Засуджуємо ірраціональні та провокаційні дії китайської армії. Ми розгорнемо відповідні сили для реагування та захисту нашого національного суверенітету», - йдеться у публікації оборонного відомства у Х.

У зверненні до нації Лай Цін-де 10 жовтня заявив, що Пекін не має права представляти Тайвань, а материкова і острівна частина Китаю «не домінують один над одним». Лідер Тайваню підкреслив рішучість «опиратися анексії та узурпації суверенітету».

Офіційний представник МЗС КНР Мао Нін у відповідь заявила, що незалежно від своїх висловлювань та дій адміністрація Лай Цін-де не зможе змінити «факт приналежності обох берегів Тайванської протоки одному й тому ж Китаю і тим більше зупинити історичну тенденцію неминучого та остаточного возз'єднання Китаю».

Лай Цін-де склав присягу як новий лідер острова 20 травня. Відразу після інавгурації китайська армія провела навчання навколо острова. Навчання пройшли в Тайванській протоці, в районах на північ, південь і схід від острова Тайвань, а також в районах навколо островів Цзіньмень, Мацзу, Уцю та Дуньїнь.

У рамках маневрів 23-24 травня військовослужбовці сухопутних військ, військово-морських сил, військово-повітряних сил, ракетних військ цієї зони бойового командування були задіяні для участі у спільних навчаннях під кодовою назвою «Спільний гострий меч-2024A».

У своїй першій промові після вступу на посаду Лай Цін-де пообіцяв зберегти статус-кво по обидва боки Тайванської протоки та закликав Китай припинити військові погрози Тайваню.

«Згідно з Конституцією, суверенітет Китайської Республіки (Тайвань) належить всьому народу. Китайська Республіка та Китайська Народна Республіка не підкоряються один одному», - сказав він.

У свою чергу влада Пекіна піддала критиці промову лідера Тайваню за те, що він подав «небезпечні сигнали» про те, що острів прагнутиме незалежності.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Полковник ЗСУ у запасі та військовий експерт Роман Світан у новому військовому зведенні на 14 жовтня розповів про гострі ситуації на фронті:

детальніше

Опитування

Чи підтримуєте Ви ідею влади продавати українські безпілотники за кордон?

Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.