​Керівництво Державної служби зайнятості України викрито в організації системи «відкатів»

Про це сьогодні, 17 травня, повідомили директор територіального управління ДБР, розташованого у місті Києві, Руслан Марчук, заступник начальника Департаменту захисту економіки Нацполіції Дмитро Тишлек та військовий прокурор Центрального регіону Олег Сенюк під час спільного брифінгу, інформує прес-служба Нацполіції України.


«Оперативне документування відбувалось ще до порушення кримінальної справи. Було зібрано достатньо матеріалів по злочинній схемі вимагання коштів і вони стали підставою для відкриття кримінальної справи, в межах якої продовжилося подальше документування правопорушень і закінчилося спільною реалізацією по затриманню посадовців», - повідомив Дмитро Тишлек, заступник начальник Департаменту захисту економіки України.

За словами Олега Сенюка, керівництво Державної служби зайнятості України спільно з цивільними особами, які виступали у ролі посередників в передачі коштів, отримували побори від осіб, які займалися будівництвом об’єктів соціальної інфраструктури. В подальшому, аби підрядник мав змогу отримати фінансування на виконання робіт та виконувати такі роботи по договору, повинен був заплатити «відкат». Суми коливалася від 6 до 10 відсотків від загальної суми договору. В іншому випадку договір не укладався.

16 травня було задокументовано передачу 480 тисяч гривень «відкату» за підписання акту виконаних робіт з будівництва Житомирського центру зайнятості – заступнику начальника управління. Кошти він передав начальнику цього управління, а далі водію для подальшої передачі в.о. Голови ДСЗУ. Водій намагався вивезти гроші на автомобілі, після чого усіх учасників схеми було затримано.

«Коло осіб, яким буде оголошено про підозру, буде значно ширшим, оскільки встановлено чисельні факти неправомірної вигоди. Надалі будемо інформувати громадськість про тих осіб, яких ми задокументували і яким буде оголошено підозру», - зазначив Руслан Марчук, директор Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві.

Загальна сума задокументованих поборів - 800 тисяч гривень.

Наразі проводиться 28 санкціонованих обшуків у різних регіонах країни.

Трьом затриманим готується повідомлення про підозру та клопотання про обрання запобіжного заходу.

Фото прес-служби Нацполіції України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.