Євросоюз поки не став вимагати від Києва скасування імпортних мит

mita

 
Європейська комісія в рамках консультацій з Києвом не стала висувати вимоги про скасування імпортних мит. Крім того, вона не розглядає можливість скасування преференційного режиму в торгівлі з Україною. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на джерела з української та європейської сторін. Також це випливає з відповіді представництва Європейського союзу в Україні на запит видання.


«На даний момент не розглядається можливість того, щоб ми зупинили дію преференційного режиму», - йдеться в офіційному коментарі представництва.

Як повідомлялося, наприкінці грудня український уряд підвищив імпортний збір. Метою даної ініціативи названа необхідність стабілізації платіжного балансу. У той же час, цей крок порушив низку норм Угоди про асоціацію, інших домовленостей з ЄС і погрожував скасуванням пільгового торгового режиму з ЄС. У цьому випадку повинні бути відновлені мита для українських товарів, що експортуються до Євросоюзу.

Введення мит йде врозріз з умовами одностороннього скасування мит з боку ЄС, визнали в представництві. «Автономні торговельні заходи, введені Євросоюзом, мали умову: Україна повинна була утримуватися від нових мит для європейських товарів», - заявили в диппредставництві.

«Між тим законодавчий акт (пільговий режим) дає Єврокомісії право діяти на свій розсуд, беручи до уваги виняткові обставини, що склалися в Україні, включаючи платіжну кризу», - пояснили в представництві ЄС.

У заяві дипломатичного представництва немає чіткого твердження про те, що ЄС дав остаточну згоду на нові мита - це питання ще має бути вирішено згодом. Проте джерела видання з обох боків стверджують, що така згода майже напевно є - за умови, що Україна не матиме претензій з боку Світової організацій та Міжнародного валютного фонду.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.